La Comunitat Valenciana compta amb 4 nous jutjats

La Comunitat Valenciana compta des del passat 31 de desembre amb quatre nous jutjats, dos d’ells en la província de València, un a Alacant i un altre a Castelló. Es tracta dels Jutjats de Primera Instància i Instrucció número 4 de Novelda, a Alacant, el número 7 de Llíria i el número 4 de Massamagrell, a València, i el Jutjat de Primera Instància número 10 de Castelló de la Plana.

Davant de la imminència en l’entrada en funcionament d’estos quatre òrgans judicials i fins a la incorporació dels jutges titulars que seran designats per concurs de trasllat, la Presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de l’Oliva, ha acordat la designació d’una Jutgessa d’Adscripció Territorial, JAT, per al nou Jutjat de Massamagrell. Els altres tres òrgans judicials estaran servits de manera provisional per jutges substituts.

Els altres deu jutjats aprovats recentment pel Ministeri de Justícia per a la Comunitat Valenciana entraran en funcionament de forma progressiva al llarg d’enguany. Segons el Boletí Oficial de l’Estat del dia 26 de desembre, el pròxim 31 de març començaran a funcionar cinc jutjats de la província d’Alacant. En concret, els Jutjats de Primera Instància número 5 de Benidorm i número 7 i 8 d’Elx, a més del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de La iVla Joiosa. En esta data també s’activarà el Penal 9 d’Alacant.

A més Alacant comptarà amb un altre jutjat de Primera Instància, el numere 13, a partir del 30 de juny, quan també començaran a funcionar a València el Mercantil 4 i el Jutjat del Social número 18.

En la província de Castelló, el 30 de setembre iniciarà l’activitat el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Nules i este mateix dia començarà la seua activitat el Jutjat Penal número 4 d’Oriola, a la provincia d’Alacant.