La delegada del Govern assumeix la reivindicació del CVCA i demana a les comissaries que faciliten l’assistència lletrada als detinguts telefònicament

El Consell Valencià de Col·legis d’Advocats (CVCA) ha rebut un escrit de la delegada del Govern en la Comunitat, Gloria Calero, en relació a la reivindicació defensada per la institució que representa a l’Advocacia Valenciana des de l’inici de l’estat d’alarma, per la qual demana que l’assistència lletrada als detinguts en les comissaries s’efectue de manera telemàtica o telefònica, “i evitar així posar en risc als professionals durant l’estat d’alarma”, segons afirma la institució.
En aquest escrit, la delegada accepta comunicar la possibilitat que l’assistència lletrada en els centres de detenció es realitze via telefònica. Això suposa assumir la reivindicació del Consell, atés que fins al moment i malgrat les reiterades demandes del CVCA, no s’havia pres en consideració la via telefònica per a l’assistència lletrada i la petició del Consell s’havia derivat a altres instàncies no competents en la matèria.
Ara, Calero, afirma literalment en el seu escrit que “es comunicarà a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat que possibiliten l’ús de telèfons en les anteriorment esmentades actuacions d’assistència lletrada de detingut” i “sempre que les comissaries de policia o casernes de la Guàrdia Civil disposen de mitjans per a això”.
El CVCA agraeix la resposta per part de la delegada del Govern a la seua reivindicació, per la qual el Consell de l’Advocacia Valenciana porta barallant des de l’inici de la pandèmia.
Després d’aquesta nova comunicació per part de la Delegació del Govern, el CVCA ha remés una carta a les comissaries de la Policia Nacional i les casernes de la Guàrdia Civil de la Comunitat, traslladant-los l’escrit de la delegada i sol·licitant el compliment del contingut que en el mateix s’exposa, permetent l’assistència telefònica als detinguts.