La ‘Jornada sobre la reintegració del Dret Civil Valencià a Debat’, organitzada pel CVCA, reunix experts de tots els àmbits

Estes accions formatives són fruit del Conveni del CVCA amb la Conselleria de Transparència per a fomentar el Dret civil valencià

El Consell Valencià de Col·legis d’Advocats continua reivindicant la capacitat normativa en matèria de dret civil per part de la Comunitat Valenciana. En este sentit, el CVCA ha celebrat a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València, la ‘Jornada sobre la reintegració del Dret Civil Valencià a Debat’. Una jornada organitzada en col·laboració amb l’Associació de Juristes Valencians.

El responsable de Formació de l’Associació de Juristes Valencians, Juan Añón, ha sigut l’encarregat de donar la benvinguda als assistents. A continuació, ha tingut lloc la ponència: ‘Situació de les lleis civils valencianes després de les sentències del TC’; a càrrec de José Bonet, Catedràtic de Dret Processal UVEG.

  

El punt de vista des de la societat ha sigut tractat en la Taula Redona: ‘El Dret Civil Valencià en l’agenda mediática’. Els ponents han sigut José Morgan, Secretari de Comunicació de l’Associació de Juristes Valencians; Carlos Alós redactor de Levante EMV; Pere Valenciano, Director de El Periódico de Aquí i Xavier Borràs, director de El Mundo CV.

Finalment, ha tingut lloc la Taula Redona: ‘Modificació de la Constitució, únic camí per a la reintegració de la capacitat legislativa’, amb el tractament des de l’àmbit legislatiu, a càrrec del President de l’Associació de Juristes Valencians, José Ramón Chirivella, qui ha afirmat que “l’única via per a aconseguir la reintegració del Dret Civil Valencià és la de reformar la Constitució”.