La presidenta del CVCA intervé com a ponent en el VII Memorial Manuel Serra Domínguez sobre Dret Processal de la UV

La Universitat de València va inaugurar en el matí d’ahir les jornades programades per al VII Memorial Manuel Serra Domínguez: “El Dret Processal entre l’Acadèmia i el Fòrum”. Una activitat formativa, organitzada per la Facultat de Dret de la UV i la Fundació privada Manuel Serra Domínguez, que ha comptat amb la participació de la presidenta del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, Ángela Coquillat, que va impartir una ponència sobre “La declaració de secret i el dret de defensa”.
En la sessió presentada sota el títol “El Dret de defensa en el procés penal”, Coquillat va abordar la importància de la informació dels fets presumptament delictius que s’investiguen i els indicis i proves que existeixen sobre la seua perpetració, la qual cosa, tal com va afirmar “constitueix una de les manifestacions essencials del dret a un procés just i del dret de defensa”. En el mateix sentit, la presidenta del CVCA va assenyalar que la “declaració del secret suposa una limitació d’aqueix dret”, fent al·lusió al Tribunal Suprem que considera que “el Jutge haurà d’apreciar la proporcionalitat de la mesura i la gravetat dels fets jutjats, reduint el període de duració del secret a l’estrictament imprescindible i procurant activar les diligències amb el major zel”.
Al costat de Coquillat, va participar en la taula de ponents, el president de la Secció Segona de l’Audiència Provincial de València, José Manuel Ortega; l’advocat de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de València, Juan Molpeceres; el catedràtic de Dret Processal de la Universitat de València, Rafael Bellido; i la professora titular de Dret Processal de la UV, Alicia Armengot.
Les jornades, que van ser inaugurades pel degà de la facultat de Dret de la UV, Javier Palao -acompanyat pel professor de la UV, Ricardo Juan, i el president de la Fundació Manuel Serra, Francisco Ramos– continuen hui divendres, amb dues noves sessions centrades en el procés civil i realitat socioeconòmica i la defensa de les comunicacions.