La Real Academia Valenciana de Jurisprudencia y Legislación cohesiona territorialmente la Abogacía de la Comunitat

El passat 16 d’abril va tindre lloc en el Col·legi d’Advocats de València, l’acte de presa de possessió d’Acadèmics Ordinaris de la Reial Acadèmia Valenciana de Jurisprudència i Legislació. Un acte que va servir perquè tots els advocats valencians facen més seua esta Acadèmia, a l’anomenar com a acadèmics també als degans dels ICA d’Alacant i Castelló, Fernando Candela i Antonio Esteban, respectivament.

L’acte va ser presidit pel President de la RAVJL i degà de l’ICAV, Rafael Bonmatí, qui va donar pas al Vicepresident, José Antonio Belenguer. El Vicepresident va oferir una calorosa benvinguda als nous acadèmics i d’ells va dir representen les qualitats necessàries que tradicionalment s’han necessitat per a formar part de l’Academia” A continuació, Belenguer va fer un repàs per la història de l’Acadèmia des dels seus inicis fa 159 anys quan el 31 de desembre de 1860 celebrara la seua primera Junta.

A continuació el President va fer entrega del diploma corresponent i la insígnia d’Acadèmic als membres que prenien possessió, tots ells vinculats amb institucions que defenen l’exercici de la professió de lletrats al llarg de la Comunitat Valenciana:

JUAN AÑÓN CALVETE

AUXILIADORA BORJA ALBIOL

FERNANDO CANDELA MARTÍNEZ

MANUEL DELGADO RODRÍGUEZ

JOSÉ LUIS ESPINOSA CALABUIG

ANTONIO ESTEBAN ESTEVAN

ANDRÉS GÓMEZ PORTILLA

LUIS JORDÁN LIGORIT

IGNACIO SEVILLA MERINO

JOSÉ SORIANO POVES

OLGA VILARDELL MIR

L’acte es va tancar amb el discurs d’Andrés Gómez, en representació dels nous acadèmics, en el que va ressaltar els mèrits de cada un d’ells. El també Vicedegà de l’ICAV, va ressaltar la importància de la intenció de l’Acadèmia d’arribar a tots els advocats de la Comunitat i va agrair que per a això la Junta que presidix la RAVJL ampliara la base als nous acadèmics de Castelló i Alacant. dels onze membres que entraven a l’Acadèmia, va assegurar, incloent-se, adquirim un compromís amb la RAVJL per a portar avant el seu objectiu d’investigació i la pràctica del Dret.