L’advocacia d’Alacant es planta en defensa dels seus drets

  • El Col·legi de l’Advocacia d’Alacant convoca a més de 200 lletrats i lletrades que es concentren enfront dels jutjats per a reclamar que la Justícia funcione, per a defensar a la professió i a la ciutadania a la qual dona veu.
  • L’advocacia reclama una millora integral del Torn d’Ofici, que es garantisquen drets de conciliació i desconnexió digital i que la defensa a les víctimes de violència de gènere siga de proximitat.

L’advocacia del Col·legi d’Alacant (ICALI) s’ha concentrat aquest matí enfront del Palau de Justícia de la capital per a manifestar el profund malestar de la professió davant el caos en què s’ha sumit l’Administració de Justícia.

Més de 200 col·legiats i col·legiades de l’ICALI s’han reunit proveïts de les seues togues per a exigir que es garantisquen per a aquest col·lectiu drets comuns per a tots els operadors jurídics com la conciliació professional o familiar o la desconnexió digital, una millora integral del Torn d’Ofici, que la defensa a les víctimes de violència de gènere siga de proximitat i, en definitiva, per a exigir el respecte que la professió mereix i que se li deu.

Al crit de JA N’HI HA PROU!, els advocats i advocades del Col·legi de l’Advocacia d’Alacant han arribat des de l’àmbit territorial de l’ICALI (Dénia, Benidorm, la Vila Joiosa, Villena, Elda, Novelda, Sant Vicent del Raspeig i Alacant) per a evidenciar la paràlisi que pateixen en els seus despatxos des de fa mesos derivada de les contínues vagues en l’Administració de Justícia.

Si bé el Col·legi ha manifestat el total respecte al dret a vaga d’aquests col·lectius, és inadmissible que s’impedisca a l’advocacia treballar i que, en conseqüència, pague la ciutadania que és la destinatària de l’Administració de Justícia. Per això, amb aquesta concentració apel·la a la intervenció de les institucions responsables per a resoldre aquests conflictes, i la necessària consecució d’un Pacte d’Estat per la Justícia.

«Defensem als justiciables en els jutjats però també ací fora, al carrer, perquè els primers perjudicats amb la situació de la Justícia són els ciutadans i ciutadanes, els qui ens paguen a tots, i quan dic a tots són tots», ha afirmat el degà de l’ICALI, Fernando Candela Martínez, a les portes dels jutjats d’Alacant, convocant a noves concentracions «perquè l’advocacia és forta, som més i junts som més forts», ha emfatitzat.

La paràlisi en els jutjats

Després de mesos de vaga dels Lletrats de l’Administració de Justícia, l’atur indefinit dels funcionaris de Justícia provoca ara situacions que tiren per terra el treball de l’advocacia durant mesos com, per exemple, entre altres moltíssims casos, la falta de ratificació de convenis reguladors de família. «La impossibilitat de dur a terme aquest simple tràmit impedeix l’organització del dia a dia de moltes famílies i el perill que aqueix acord difícilment aconseguit siga impossible en un futur», explica la responsable de la Comissió de Relacions amb l’Administració de Justícia (CRAJ) de l’ICALI, Encarna Martínez-Tortillol Piqueras, també present en la concentració.

Rebuig a la comarcalització de jutjats de VIOGEN

La concentració d’aquest matí també ha servit per a reiterar el rebuig de l’ICALI a la comarcalització dels jutjats de violència sobre la dona. En aquest sentit, la Conselleria de Justícia ha anunciat la creació d’una unitat Elda per als partits judicials de Villena i Elda, la qual cosa suposa allunyar la defensa de les víctimes del seu domicili, contrari a la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere. L’ICALI ja es va pronunciar en contra de la creació d’un jutjat de violència sobre dona a Elx que atén els assumptes de Novelda.

Font: Departament de Comunicació de ICALI