L’Advocacia de la Comunitat Valenciana celebra el Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici

El pròxim 12 de juliol tindrà lloc la celebració del Dia de la Justícia Gratuïta i el Torn d’Ofici. Un dia assenyalat en el qual es pretén posar en valor la importància de la Justícia Gratuïta en un Estat social i democràtic de dret, així com reivindicar el paper de l’Advocacia del Torn d’Ofici i la Justícia Gratuïta, aquest any més fins i tot si cap després de la crisi sanitària per la COVID-19.
Per al CVCA continua sent prioritari dignificar l’Advocacia dedicada a aquest servei publique. Per això, el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats continua lluitant perquè es reconega el paper fonamental que exerceixen els advocats i advocades del Torn d’Ofici, demostrat amb escreix en aquests moments a causa de la crisi sanitària per la pandèmia de la COVID-19.
En aquest sentit, el CVCA s’ha unit a la campanya del Consell General de l’Advocacia Espanyola (CGAE) que ha elaborat un manifest en defensa de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici, en el qual s’enumeren els valors que destaquen i fan de la prestació d’aquest servei públic un servei essencial, així com el compromís de l’Advocacia durant la crisi sanitària i les necessitats que reivindica la professió per a una millor prestació d’aquest.
Així mateix, en ocasió d’aquesta efemèride, diumenge que ve 12 de juliol, els diferents col·legis d’advocats de la Comunitat Valenciana han organitzat una sèrie d’actes per a commemorar el Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici, de s’anirà informant a través dels diferents canals de comunicació.