L’Advocacia de la Comunitat Valenciana exigix que la Justícia Gratuïta siga tractada com mereix a través del Pacte d’Estat per la Justícia

  • La Vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, es compromet a complir amb el compromís d’incloure en els pressupostos per al 2018 l’increment en les partides de Torn d’Ofici
  • Els servicis de Justícia Gratuïta tornen a augmentar un any més a la Comunitat Valenciana fins als 252.386 assumptes
  • El Dia de la Justícia Gratuïta i el Torn d’Ofici se celebra amb diferents actes en els distints Col·legis d’Advocats de la Comunitat

El Consell Valencià de Col·legis d’Advocats aprofita la celebració del Dia de la Justícia Gratuïta i Torn d’Ofici per a reclamar novament un Pacte d’Estat per la Justícia en què el Torn d’Ofici i la Justícia Gratuïta siguen tractats de forma rigorosa i realista, d’acord amb el Manifest emés pel Consell General de l’Advocacia Espanyola. En este sentit el President del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, Juan José Tortajada, ha assegurat que “la Justícia Gratuïta és un servici públic essencial per a la defensa dels drets dels més desprotegits i garantix que tots els ciutadans puguen accedir a la mateixa com a dret fundamental”. És per això que en el Manifest se sol·licita a l’Estat que “s’aclarisca el marc normatiu per a evitar la inseguretat jurídica i les desigualtats existents, així com una major exigència econòmica de l’Estat en esta matèria, amb nivells d’inversió suficients que garantisquen la qüalitat del servici i prestacions dignes als professionals que els atenen”.

Compromís pressupostari per a millorar el Torn d’Ofici en la Comunitat

La Vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, s’ha compromés a complir amb la promesa del govern valencià d’incloure en els pressupostos del 2018 l’increment en les partides de Torn d’Ofici del sistema de Justícia Gratuïta. Ha sigut este mateix matí en els Desdejunis de EFE en el Col·legi d’Advocats de València quan el Vicedegà de l’ICAV i Conseller del CVCA, Andrés Gómez Portell, s’ha fet ressò d’esta inquietud de l’Advocacia Valenciana. Oltra ha assegurat que “si el Consell es va comprometre a eixe increment, es durà a terme, entre altres coses perquè les retribucions del Torn d’Ofici no eren per a tirar coets”. A més, ha considerat que “després dels retalls aplicats en esta matèria els advocats del torn d’ofici perden diners, perquè els toca pagar de la seua butxaca qüestions com les fotocòpies, el transport o el telèfon, i per això cal dignificar-lo”.

La Justícia Gratuïta a la Comunitat Valenciana en 2016

Els assumptes de Justícia Gratuïta tornen a augmentar un any més a la Comunitat Valenciana fins a situar-se en els 252.386. Més de 175.000 corresponents al servici de Torn d’Ofici. A més, dels 13.501 lletrats exercents, 4436 han sigut advocats de Torn d’Ofici i 1260 han prestat un servici d’assistència a les víctimes de violència de gènere.

Actes en els diferents Col·legis d’Advocats de la Comunitat Valenciana

ALCOI

Per a commemorar el Dia de la Justícia Gratuïta i Torn d’Ofici, el Col·legi d’Advocats d’Alcoi junt amb l’Associació de Jóvens Advocats instal·larà una Taula en els Jutjats de la ciutat per a posar en valor el treball dels lletrats dedicats a la Justícia Gratuïta.

ALACANT

Distingirà este dimecres 12 de juliol el treball i dedicació de cinc lletrats del Torn d’Ofici en el marc dels actes de celebració del Dia de Justícia Gratuïta que tindran lloc en el Col·legi.

L’acte d’homenatge als companys tindrà lloc en la sala d’actes de la seu del carrer Gravina este dimecres sobre les 13.00 hores.

CASTELLÓ

En la Ciutat de la Justícia de Castelló s’instal·larà una Taula divulgativa, on s’explicarà als usuaris de la Ciutat de la Justícia les característiques del Servici de Justícia Gratuïta. A continuació es llegirà el Manifest en Defensa de la Justícia Gratuïta i Torn d’Ofici d’Advocacia Espanyola.

ELX

Amb motiu de la celebració tindrà lloc una jornada de portes obertes en la seu principal situada en el carrer Mestre Alfredo Javaloyes, així com la col·locació d’una taula informativa en la Plaça Baix de 9:30 h. a les 12 h., per a procedir al repartiment de fullets informatius i records de la commemoració.

Així mateix i com a clausura a l’acte es precedirà a l’entrega als companys SRA. Mª. dels Angeles Sánchez-Rojas Serrano i D. Salvador Soler Campos dels diplomes distintius per la seua aportació professional a la Justícia Gratuïta.

ORIHUELA

De 10.30 hores a 12.30 hores:

Jornada portes obertes: tant en el Jutjat d’Orihuela com en el de Torrevieja, hi haurà taules informatives formades per membres la Comissió del Torn d’Ofici i la Comissió de Jóvens Advocats, per a explicar als ciutadans l’important paper que exercixen els Advocats del Torn d’Ofici.

A les 13:00h en la sala d’actes de la seu col·legial:

Jurament o Promesa de nous Lletrats Entrega de diplomes a 10 Lletrats del Torn d’Ofici, amb especial reconeixement a la labor desenrotllada com abogado/a del Torn d’Ofici, així com a la dedicació prestada, de forma exemplar, al servici de la Justícia Gratuïta.

Lectura del manifest de l’Advocacia Espanyola davant del dia de la Justícia Gratuïta.

Entrega de les beques d’iniciació professional

SUECA

Des de l’ICA Sueca, el dia 12 a les 12:00 hores està previst que el degà, Jesús Muñoz, procedisca a la lectura del manifest en defensa de la Justícia Gratuïta i Torn d’Ofici, emés pel Consell General de l’Advocacia.

Durant tota la jornada, la bandera reivindicativa per un Torn d’Ofici de qualitat, proximitat i justament remunerat, presidirà la seu del nostre Col·legi.

VALÈNCIA

Per a commemorar este dia, des del Col·legi d’Advocats de València s’ha organitzat un Fòrum d’anàlisi i debat de la nova Llei de Justícia Gratuïta coordinat per AIXÒ MATEIX i la Secció de Torn d’Ofici. Este fòrum se celebrarà el dimecres, 12 de juliol, a les 18 hores en l’Aula 1A, primera planta de la seu de l’ICAV.

A més, com ve sent habitual, l’Associació de Jóvens Advocats i la Secció de Torn d’Ofici de l’ICAV també instal·laran una Taula informativa en la Ciutat de la Justícia de València per a visibilizar la labor de l’advocat inscrit en el Torn d’Ofici