L’Advocacia de la Comunitat Valenciana s’uneix a la celebració del Dia de la Justícia Gratuïta i el Torn d’Ofici

Dimarts que ve 12 de juliol tindrà lloc, com cada any, la celebració del Dia de la Justícia Gratuïta i el Torn d’Ofici. Un dia assenyalat en el qual es pretén posar en valor la importància de la Justícia Gratuïta en un Estat social i democràtic de dret, així com reivindicar el paper de l’Advocacia del Torn d’Ofici i la Justícia Gratuïta.

Per al CVCA continua sent prioritari dignificar l’Advocacia dedicada a aquest servei públic. Per això, el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats continua lluitant perquè es reconega el paper fonamental que exerceixen els advocats i advocades del Torn d’Ofici. En aquest sentit, el CVCA s’ha unit a la campanya del Consell General de l’Advocacia Espanyola (CGAE) que enguany porta per títol “El millor atac és una bona defensa”

Així mateix, en ocasió d’aquesta efemèride, dimarts que ve 12 de juliol, els diferents col·legis de l’Advocacia de la Comunitat Valenciana han organitzat una sèrie d’actes per a commemorar el Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici.

Actes organitzats pels Col·legis de l’Advocacia de la Comunitat Valenciana

Alzira

El Col·legi d’Advocats d’Alzira celebrarà el Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici, el dimarts dia 12 de juliol, en l’entrada de l’edifici dels Jutjats situats en la Plaça del Sufragi, 9, on té la seua seu. Tindrà lloc una concentració en què es mostrarà la pancarta del Dia de la Justícia Gratuïta i es llegirà un Manifest per part d’un membre de la Junta de Govern del Col·legi. Per a aquest acte s’ha convocat a la premsa, lletrats i membres de la Junta d’aquest Col·legi.

 

Elx

El pròxim dia 12 de juliol, dimarts, es commemora, un any més, el Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici, per la qual cosa aquest Col·legi d’Advocats ha organitzat els següents actes commemoratius:

Col·locació de cartelleria en seus col·legials i en seu del SOJ de la Ciutat de la Justícia i distribució de fullets de CARTA DE DRETS I DEURES de Justícia Gratuïta en diferents dependències judicials.

A les 13.00 lliurament a la Sala Borges del ICAE de diploma distintiu d’esment especial pels serveis prestats al torn d’ofici, als lletrats Sra. María de la Mar Fuentes Soriano i Sr. José Francisco García Mora.

Sueca

En relació als actes previstos pel ICA SUECA en ocasió del Dia de la Justícia Gratuïta, seran els següents:

1r.- Es penjarà un cartell / pòster relatiu a l’efemèride a la porta de la seu principal dels Jutjats

2n.- A les 13 hores per part del Degà i la Junta de Govern es procedirà a la lectura del manifest especialment preparat per a aquest moment.

També en la pàgina web del Col·legi s’ha publicat un article sobre el torn d’ofici i l’assistència jurídica: https://icasueca.es/otros/12-de-juliol-dia-de-lassistencia-juridica-gratuita-i-del-torn-dofici-2/

València

L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València se suma com sempre a aquesta celebració amb l’objectiu de posar en valor la labor dels i les professionals del Torn d’Ofici. Dimarts que ve, tindrà lloc un acte de reconeixement a l’Advocacia del Torn d’Ofici, en el qual s’entregaran diplomes acreditatius als lletrats i lletrades que compleixen 25 o més anys en el Torn d’Ofici i on es llegirà el manifest elaborat per Advocacia per a aquest dia. A l’acte assistiran la degana i la Junta de Govern, autoritats i els homenatjats.