L’Advocacia demana el mateix tracte i coordinació en la recepció de migrants tant en rescats en el mar com en les arribades a port

Després de l’arribada massiva de més 3.000 migrants als ports de València, Cadis, Almeria, Màlaga i Granada en les dos últimes setmanes, el Consell General de l’Advocacia Espanyola, amb la finalitat de defendre els drets humans d’estes persones, demana un tracte igual i l’actuació conjunta i coordinada en l’operatiu de recepció de migrants al nostre territori, tant en cada rescat en el mar com en l’arribada d’embarcacions a port.

La col·laboració activa entre les diferents Administracions Públiques, les institucions, organitzacions humanitàries i l’Advocacia és el camí correcte per a afrontar estos casos en què la coordinació i cooperació entre tots els agents és vital. Però, a més, l’Advocacia Institucional té la convicció que esta forma d’actuar ha d’aplicar-se en cada rescat i arribada per mar d’embarcacions a les nostres costes. Tant les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat com les organitzacions, associacions i la societat civil, conjuntament amb l’Advocacia, han donat exemple de professionalitat en la gestió d’informació i assistència de les persones rescatades en alta mar.

Durant els dos últims caps de setmana, més de 300 advocats pertanyents al Torn d’Ofici d’Estrangeria dels Col·legis d’Advocats València, Alacant, Almeria, Cadis, Granada, Màlaga i Melilla han estat disponibles per a prestar assistència jurídica als més de 3.000 migrants que han arribat tant en la flotilla del 'Aquarius' al port València com en pasteres a la frontera sud.

L’Advocacia destaca l’encertada decisió d’oferir -mitjançant el període de reflexió de 45 dies concedit als 629 migrants de la flotilla Aquarius l’oportunitat de decidir sobre la conveniència de sol·licitar o no protecció internacional d’asil, així com la detecció primerenca de les situacions d’especial vulnerabilitat, però assenyala que eixa mateixa manera d’actuar ha d’oferir-se a les persones que arriben a la nostra frontera sud, per als que han de disposar-se, a més, condicions dignes d’acollida i atenció.

L’Advocacia Espanyola vol destacar que sempre estarà present en l’arribada de migrants a través dels Torns especialitzats en Estrangeria i Protecció Internacional de cada Col·legi d’Advocats que corresponga.