L’Advocacia Espanyola posa en marxa amb CaixaBank i CTI Solucions la primera plataforma mundial de contractació digital i pagaments en línia

La presidenta del Consell General de l’Advocacia Espanyola, Victoria Ortega, va ser l’encarregada de presentar la plataforma Pagoscertificados.com al començament del mes de febrer. Un revolucionari sistema de contractació digital i pagaments en línia basat en una pionera tecnologia smart contracts, que permet tancar acords i efectuar pagaments extrajudicials i judicials associats a aquests contractes en menys de 72 hores amb plena garantia jurídica. La plataforma permet condicionar els acords signats digitalment a l’efectiu pagament de les quantitats establides en el contracte.
En la seua compareixença davant els mitjans, Ortega va estar acompanyada pel president de CTI Solucions, Juan María Sainz; el director territorial Centre de CaixaBank, Rafael Herrador; el conseller delegat de Pagoscertificados.com, David Plaza; i de l’advocat José Enrique Rodríguez Zarza, creador del projecte.
Pagoscertificados.com és una plataforma que aporta immediatesa i seguretat a l’hora d’aconseguir i formalitzar acords judicials o extrajudicials de pagament en línia entre parts, a través d’un procediment automatitzat de transacció, que conclou, en cas de ratificació, amb la seua signatura digital i la certificació acreditativa d’aquest, facilitant la realització i cobrament de les quantitats establides en l’acord. La plataforma s’ha desenvolupat en col·laboració amb CaixaBank, entitat que ha aportat tecnologia avançada per a la gestió de les operacions i el disseny de la solució amb la millor experiència d’usuari.
Amb el llançament d’aquesta plataforma de contractació digital i pagaments en línia, l’Advocacia Espanyola torna a situar-se a l’avantguarda en la seua ferma aposta per la transformació digital dels despatxos amb el desenvolupament de la primera plataforma, a nivell mundial, de contractació i pagaments via telemàtica, amb l’oportunitat, fins i tot, de tancar i pagar acords de mòbil a mòbil.
Aquesta útil eina ha sigut especialment dissenyada per a agilitar i fer més senzill el treball dels lletrats i, per tant, dels serveis que presten a la societat.
Avantatges: Innovació i tecnologia al servei de la justícia
La presidenta de l’Advocacia Espanyola ha explicat que “la nova plataforma suposa tot un canvi en la manera de treballar en els despatxos, oferint solucions tecnològiques per a atendre les demandes dels clients amb rapidesa, eficàcia i seguretat jurídica, amb totes les garanties legals, i certificant els acords aconseguits entre les parts”.
Entre els seus principals avantatges, Victoria Ortega esmenta “la rapidesa, la comoditat i la facilitat en el seu ús, ja que pot fer-se des de qualsevol dispositiu electrònic, la qual cosa permet que lletrats i clients reben els diners en menys de 72 hores i evitar així tràmits administratius de recobrament; per part seua, el pagador obté major facilitat en el pagament i un certificat de la transacció, la qual cosa li allibera de manera immediata de les seues obligacions de pagament i possibles embargaments, registres de morosos, etc.”
Per part seua, el director territorial de CaixaBank a Madrid, Rafael Herrador, destaca la importància de participar en el projecte: “La visió innovadora és el que ha convertit a CaixaBank en l’entitat financera líder en solucions de pagament a Espanya i, quan trobem a socis amb els quals compartim aquesta mateixa visió, sorgeixen iniciatives com aquesta plataforma, que no sols són molt útils per al seu sector, sinó que a més suposen una vertadera fita tecnològica”.
El president de CTI Solucions, Juan María Sainz, va manifestar que “un dels objectius fonamentals del nou Pla Estratègic de CTI Solucions és el llançament de nous productes i serveis innovadors en l’àrea de pagaments, àrea en la qual CTI és present des de fa més de 60 anys i on creiem que aquesta plataforma suposarà una nova manera de consignar pagaments per als advocats espanyols”. Pagoscertificados.com és el segon projecte important en el qual el Grup Informa col·labora amb el Consell General de l’Advocacia i com en el cas del Registre d’Impagats Judicials (RIJ), “les nostres expectatives són molt altes”, va afegir Sainz.
Finalment, l’advocat i creador d’aquest nou projecte, José Enrique Rodríguez Zarza, va explicar que “la idea va sorgir de la necessitat de cobrir una demanda real dels advocats davant la lentitud que pateixen els processos de consignacions judicials, basada en l’experiència personal i d’escoltar els companys”. “Davant aquesta necessitat –va exposar Rodríguez Zarza-, decidim aprofitar les oportunitats que ofereix la digitalització per a dotar de major agilitat i immediatesa els acords judicials i extrajudicials i els seus pagaments, així va nàixer Pagoscertificados.com”.
Innovació jurídica al servei de l’advocacia per a assegurar i garantir el cobrament dels contractes i acords amistosos
La plataforma condiciona els acords aconseguits entre les parts al fet que es perceba l’ingrés bancari de les quantitats pactades en el contracte. D’aquesta manera, fins que CaixaBank no certifica internament l’ingrés de la quantitat pactada, el contracte no pot ser descarregat per cap de les parts intervinents. Si l’ingrés no arriba a produir-se, la proposta d’acord caduca i és esborrada sense possibilitat de ser descarregada de l’aplicació. Amb l’ús d’aquesta tecnologia, se soluciona la problemàtica de la resolució de contractes per impagament i permetrà als advocats enviar i aconseguir acords sense eixir de les seues oficines amb la seguretat i garantia del cobrament, alguna cosa que en aquests temps de Covid i tancaments d’institucions i jutjats per la pandèmia i les inclemències meteorològiques té un gran valor.
Una plataforma segura
És, així mateix, un sistema de contractació digital molt fiable, ja que aquesta solució informàtica permet el seguiment de l’acord identificant a les parts intervinents, registrant tots els moviments per a obtindre la traçabilitat de la transacció i estar integrat amb un proveïdor de pagaments totalment segur, com ho és CaixaBank.
Igualment, compleix amb la normativa en matèria de protecció de dades, dret a l’honor, normativa vigent de prevenció de blanqueig de capitals i finançament del terrorisme, així com amb els principis i valors deontològics que els són propis a cadascun dels operadors jurídics als quals va destinat el sistema. La solució compta amb totes les mesures per al maneig segur d’informació confidencial i prevenció de fraus.