L’Advocacia valenciana passa a dir-se Consell Valencià de Col·legis de l’Advocacia

  • La denominació del CVCA es regeix pel principi d’homologació seguint la recomanació de l’Estatut General de l’Advocacia Espanyola
  • Sueca rep informe favorable a la seua petició de canvi en la denominació del seu Col·legi amb el terme inclusiu d’Advocacia
  • Alcoi rep informe favorable al seu projecte de possible canvi en la denominació col·legial, pendent d’aprovació

El Ple del CVCA presidit per la seua presidenta, Ángela Coquillat, ha aprovat en sessió del dia de hui la nova denominació de la institució que reuneix els huit col·legis de la Comunitat Valenciana passant a dir-se Consell Valencià de Col·legis de la Abogacía. El nou nom de l’òrgan que representa a l’Advocacia valenciana ha sigut aprovat per majoria per part dels membres del Consell. D’aquesta manera el CVCA s’adapta a la recomanació del nou Estatut General de l’Advocacia Espanyola.

En el mateix ple també s’han emés informes favorables als projectes de canvi de denominación del l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sueca pel de Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Sueca i el de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats d’Alcoi pel de Il·lustre Col·legi de la Abogacía d’Alcoi.

L’adaptació al RD 135/2021 pel qual s’aprova l’Estatut General de l’Advocacia també ha sigut la raó per la qual s’ha reformat l’Estatut del CVCA, modificat per última vegada en 2019 i aprovat en el Ple de hui per unanimitat. L’objectiu del nou text ha sigut recollir els canvis en matèria del torn d’ofici i assistència jurídica gratuïta que s’han produït en els últims temps, identificar unes certes conductes que constitueixen ofensa greu a la dignitat de la professió, regular les reunions telemàtiques del ple i les comissions, identificar amb més detalle les competències de la Comissió Permanent i deixar regulades les notificacions electròniques que es realitzaran a través de la seu electrònica del Consell, quan siga possible tècnicament.

La presidenta del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, Ángela Coquillat, ha afirmat que, “és un orgull que la majoria de l’Advocacia de la Comunitat estiga d’acord en una cosa tan important com és l’avanç cap a la igualtat real entre homes i dones que també s’aconsegueix amb aquesta mena de gestos”.