L’advocacia valenciana present en l’acte d’Obertura de l’Any Judicial 2023-2024

L’Any Judicial 2023-2024 en la Comunitat ha començat, com és habitual, amb un acte solemne del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Presidit per Pilar de la Oliva, presidenta del TSJCV, l’acte ha comptat amb la presència dels màxims representants polítics, de les forces armades i dels diferents operadors jurídics. L’advocacia valenciana ha estat representada pel president del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, Vicente Pascual i els degans dels col·legis d’Alzira, Sueca i València, Agustín Ferrer, Jesús Muñoz i José Soriano, respectivament.

Durant l’esdeveniment, s’han presentat dades estadístiques sobre l’activitat judicial del passat any i del primer trimestre de 2023. Pilar de la Oliva, ha aprofitat la seua intervenció per a alertar de l’increment de les denúncies per violència de gènere -un 17% més en la Comunitat en el primer trimestre d’any respecte al mateix període de l’exercici anterior-. Per part seua, la fiscal superior de la Comunitat Valenciana, Teresa Gisbert, ha exposat dades de la fiscalia relacionades també amb la violència de gènere.

De la Oliva, ha incidit, una vegada més, en la necessitat de la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

A l’esdeveniment, celebrat a la Ciutat de la Justícia de València, també han assistit, entre altres personalitats, la delegada del Govern en la Comunitat, Pilar Bernabé, la consellera de Justícia i Administracions Públiques, Elisa Núñez i la presidenta de Les Corts, Llanos Massó.