L’advocat valencià Jorge Martí serà el pròxim president de la Unió Internacional d’Advocats

Després d’un any exercint les labors de vicepresident de la Unió Internacional d’Advocats (UIA) , el lletrat valencià Jorge Martí, es convertirà en el pròxim president de la UIA. El futur nomenament de Martí, quint espanyol que passarà a estar al capdavant de l’organització internacional, va quedar aprovat en la celebració de l’última Assemblea General de la UIA.

El nomenament de Jorge Martí arriba després de les eleccions a la presidència de la UIA que van tindre lloc a finals de setembre a Copenhaguen, i en les que l’advocat valencià va quedar vencedor amb la candidatura a què representava. En la seua proposta, Martí aposta per fomentar el creixement d’esta institució tan longeva, per l’increment del seu prestigi i projecció internacional, així com per vetlar pels seus recursos interns i externs.

En l’exercici del seu càrrec com a president, el lletrat pretén implementar programes internacionals d’assessorament gratuït entre membres de la UIA, crear uns premis específics de l’organització per a reconéixer el treball de jóvens advocats i estudiants de Dret i implantar programes de mentoring. A més, s’ha proposat esforçar-se per augmentar el paper de la UIA en el mercat anglosaxó i incrementar la seua influència en mercats emergents asiàtics, com l’Índia i Xina.

La candidatura de Martí no s’ha oblidat de la modernització de la justícia i, en este sentit, pretén desenrotllar davall la seua direcció una estratègia encaminada a aprofitar els beneficis de les noves tecnologies i les xarxes socials en matèria d’imatge. Així mateix, es tractarà d’enfortir el compromís de la UIA en la defensa dels drets humans i la diversitat, i fomentar el paper de la dona i els jóvens en l’organització.

Jorge Martí és membre de la UIA des de fa més de vint anys. Actual soci d’Uría Menéndez, és fins a la data director de l’oficina de la firma a València, càrrec de què serà rellevat el pròxim 1 de gener pel seu nomenament al capdavant de l’organització internacional. Durant els últims anys ha presidit la Comissió de Corporate Law i el Comité Nacional Espanyol de l’organització fins a 2015, any en què es va celebrar, davall la seua direcció, el Congrés Anual de la UIA a València.

La Union Internationale des Avocats (Unió Internacional d’Advocats (UIA) , creada en el context de la Societat de Nacions l’any 1927, integra a més de dos milions d’advocats gràcies als seus membres individuals o col·lectius (col·legis d’advocats, federacions i associacions) , repartits entre més de 110 països. Esta prestigiosa organització no governamental té com a objectiu promoure els principis essencials de l’advocacia i del desenrotllament de la ciència jurídica en totes les àrees del dret a nivell internacional.