L’Agrupació de Dones Advocades del ICALI rep el Premi Igualtat de l’Advocacia Espanyola

  • Es tracta de la primera edició d’aquest guardó que aconsegueix un reconeixement a nivell nacional pel treball de l’agrupació com a pioneres en la defensa de la igualtat i de les dones víctimes de violència de gènere.
  • En l’acte participen el ministre de Justícia, la presidenta de l’Advocacia Espanyola, la presidenta de la Comissió Nacional de Mercats i la Competència, el periodista Iñaki Gabilondo, així com deganes i degans de diferents Col·legis.

L’Agrupació de Dones Advocades (MESTRESSA) de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia d’Alacant (ICALI) ha rebut aquest matí l’I Premi Igualtat que atorga el Consell General de l’Advocacia Espanyola, guardó que comparteix amb l’Agrupació de Dones Advocades de ICA Valladolid i l’advocada empresonada iraniana Nasrin Sotoudeh.

L’acte ha tingut lloc en Auditori Rafael del Pi a Madrid i en la inauguració ha participat el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo Moreno; la presidenta de l’Advocacia Espanyola, Victoria Ortega Benito; la presidenta de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, Cani Fernández Vicién. El periodista Iñaki Gabilondo ha sigut l’encarregat d’entregar el reconeixement a les premiades, que valora el treball de les advocades a fer efectiva la igualtat en la societat actual.

«La violència de gènere és encara, en el 2021, una de les assignatures pendents de la societat», ha afirmat en la seua intervenció la presidenta de MESTRESSA ICALI, Elena Reig Cruañes, qui ha volgut tindre un sentit recorde a les 1082 víctimes que les estadístiques registren des de l’any 2003.

«Encara queda molt per fer, en el nostre àmbit professional s’han de superar la desigual presència de les dones en els àmbits representatius o institucionals, situació que contrasta de manera molt notable amb la nombrosa presència que tenim en la base de la professió en la ja superem el 50% del col·lectiu; l’absència de corresponsabilitat en les tasques de les cures, i la dificultat que encara es té per a conciliar la vida familiar i laboral i per consegüent, la bretxa salarial», ha assenyalat a més Reig Cruañes. 

Per part seua, el degà del ICALI, Fernando Candela Martínez, també present en l’acte, ha posat en valor «el treball que ha realitzat en aquests més de 20 anys l’Agrupació de Dones Advocades del ICALI» i ha subratllat «l’aposta constant del Col·legi per la defensa d’igualtat real en la professió i el decisiu paper de l’advocacia en la defensa de les víctimes de violència de gènere».

Taula redona Alacant

En el marc dels actes pel Dia Internacional de la Dona, dimarts que ve 9 de març, el ICALI acollirà la taula redona en línia organitzada per l’Agrupació de Dones Advocades «Drets laborals i assistencials de les dones en temps de pandèmia», en el qual participaran la catedràtica de Dret del Treball de la UA, María del Carmen Viqueira Pérez; la secretaria General de CC OO a L’Alacantí – Els Marines, Consuelo Navarro Sánchez; i la vicepresidenta del Col·legi de Treball Social d’Alacant, Maite López Baeza. La taula serà moderada per l’advocada i membre de MESTRESSA Isabel Moltó Miró.