L’Associació de Juristes Valencians celebra el “Debat sobre l’Estat de l’Autogovern 2020”

El Consell Valencià de Col·legis d’Advocats va estar present en el “Debat sobre l’Estat de l’Autogovern 2020” que per segon any consecutiu es va celebrar a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València.

El president de l’Associació de Juristes Valencians, José Ramón Xirivella, junt amb el president del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, Agustín Ferrer i el president d’AVAPOL, Joseca Arnau, van ser els encarregats d’inaugurar el “Debat sobre l’Estat de l’Autogovern 2020”.

 

 

Durant la inauguració de l’acte, el president del CVCA, Agustín Ferrer, va posar l’èmfasi en la necessitat de major autogovern per a evitar situacions com les viscudes recentment generades per la pandèmia, “i que no s’hagueren produït si la Comunitat Valenciana haguera tingut major capacitat de decisió”, va assegurar Ferrer. Amb açò, el president, es referia a la falta de seguretat que es va donar entre els advocats de Torn d’Ofici en els moments immediatament posteriors que es decretara l’estat d’alarma, mentre van estar oferint un servici públic essencial com és la justícia gratuïta. També va assegurar que “no pot haver-hi un autogovern com toca sense un finançament adequat”.

Posteriorment va tindre lloc la taula redona que va comptar amb la participació dels Sindics de les formacions amb representació en Les Corts. L’objectiu era avaluar el desplegament i execució de l’àmbit competencial Estatutari en la Comunitat Valenciana i abordar la iniciativa de modificació de la disposició addicional de la Constitució que permet la reintegració de la competència en dret foral civil, que en l’actualitat es tramita en el Congrés dels Diputats.