L’ICA Sueca aprova per unanimitat la seua adhesió al Manifest “Per un finançament i unes inversions justes per a la Comunitat Valenciana”

Dissabte passat 18 de novembre, València va acollir una manifestació per un finançament justa per a la Comunitat Valenciana. Es tracta d’una iniciativa reivindicatòria impulsada i promoguda pels sindicats majoritaris i la Confederació Empresarial Valenciana.

La manifestació convocada va rememorar l’esperit unitari i integrador de la famosa manifestació del 9 d’octubre de 1977 a favor de l’Estatut d’Autonomia i que va congregar en els carrers de València a mig milió de persones.

Esta vegada, aprofitant l’ampli consens cívic, junt amb la creixent conscienciació dels valencians, es va pretendre que fóra una única veu la que s’escoltara, la veu dels valencians sol·licitant un finançament justa i la necessitat de reforma del sistema de finançament autonòmic per a acabar amb la infrafinançament de la Comunitat.

Les conseqüències d’este infrafinançament són importantíssimes perquè incidixen de manera negativa en el manteniment de servicis públics fonamentals, com és el cas dels servicis del torn d’ofici (justícia social) i obliguen a recórrer a l’endeutament, la qual cosa limita la capacitat de portar a terme determinades polítiques públiques o efectuar inversions que afavorisquen a la nostra societat.

El Col·legi d’Advocats de Sueca, conscient de la importància que tenen les reivindicacions justes per al col·lectiu a què representem, va mostrar el seu suport i es va adherir a esta manifestació que pretenia defendre l’interés general dels valencians i valencianes.

La falta de finançament adequada i la falta d’inversió estatal impedix la millora de molts servicis públics i provoca que esta Comunitat s’endeute cada vegada més per a poder garantir els drets i el benestar dels seus ciutadans.

En matèria de justícia, amb un finançament justa, les coses podrien millorar molt més, fins a aconseguir una justícia de qualitat. En concret, el nostre partit judicial no té servicis psicosocials, destacament de Fiscalia i punt de trobada familiar, entre moltes altres carències. Servicis tots ells necessaris tant per als professionals de la justícia com per als ciutadans.

Des del Col·legi considerem que la manifestació era una manera de fer-se sentir i de que tots els valencians diguérem a l’uníson ja basta a la injusta situació que estem patint.

Tots junts hem d’aconseguir els plens drets que ens corresponen i que ens reconeix la pròpia Constitució i la manifestació convocada va ser una oportunitat única per a unificar veus i demanar un tracte just per a l’autonomia valenciana.

Per totes estes raons, l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sueca recolza les reivindicacions contingudes en el manifest elaborat i anima a la resta de professionals i entitats pertanyents a l’àmbit jurídic a mostrar també el seu suport.

Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sueca