Més de 2.000 advocats i 250 ponents convertiran Valladolid en la capital de la ‘Advocacia transformadora’ del 8 a l’11 de maig

Més de 2.000 advocats i advocades i prop de 250 ponents de diferents especialitats i disciplines es reuniran a Valladolid del 8 a l’11 de maig en el marc del XII Congrés Nacional de l’Advocacia, una cita nova, trencadora i d’avantguarda tant pel nombre d’assistents, com pel format i els temes que es tractaran. Valladolid pren el relleu de Vitòria, que va organitzar l’anterior Congrés i servirà per a commemorar els quasi cinquanta anys d’un altre Congrés celebrat en aquesta comunitat autònoma, el de Lleó, que va ser decisiu en la construcció d’una advocacia i d’un país moderns i democràtics.

En els tres dies de durada d’aquest important esdeveniment es parlarà de Dret, d’Advocacia, de tecnologia i de les seues implicacions, de transformacions socials, de la lluita per la igualtat o de la Constitució. Es tracta d’establir les bases del futur de l’Advocacia que, si ha canviat substancialment en els últims trenta anys, el farà molt més en els pròxims deu. I es parlarà també parlar de buscar solucions a alguns dels problemes que segueixen enquistats, com el Torn d’Ofici o el dret de defensa. Innovació, formació i reivindicació.

També es realitzaran tallers sobre la utilització d’eines habituals i altres menys conegudes i es buscaran fórmules per a optimitzar el treball d’una professió que compta amb 150.000 advocats, que s’estructuren en unes 91.000 empreses, petites i mitjanes en la seua majoria, que generen altres 60.000 o 70.000 ocupacions indirectes i que mouen un volum de negoci d’uns 10.000 milions d’euros, sense comptar el valor afegit que aporten als seus clients.
UN CONGRÉS MOLT PARTICIPATIU I AMB ITINERARIS PERSONALITZATS

El Congrés de Valladolid, que se celebra sota el lema “Una Advocacia Transformadora. Vam ser present, Som Futur”, és el primer en el qual es plantejarà una estructura tan participativa, ambiciosa, oberta i personalitzada. Més de 2.000 professionals posant damunt de la taula reflexiones i idees, treballant pràcticament “en xarxa” gràcies a les més de 120 sessions temàtiques generades per una oferta de 12 sessions simultànies, totes sobre qüestions de plena actualitat i de summa importància per a la professió.