Objectiu: avançar en Igualtat

Objectiu: avançar en Igualtat. Este és el punt de partida de la jornada organitzada pel Consell General de l’Advocacia per al pròxim 9 de maig en la seua seu. Davall el títol d’Advocacia en Igualtat, pretén analitzar factors de desigualtat en la societat, en la justícia i en l’Advocacia i, a partir d’ací, dur a terme accions que avancen en igualtat entre hòmens i dones.

Esta jornada reflectix un dels objectius de la presidenta del Consell General de l’Advocacia espanyola, Victoria Ortega. Ella ha sigut la primera dona a assumir este càrrec en els quasi 75 anys d’història del CGAE.

La jornada, prevista per a dimarts que ve 9 de maig, de 9 a 17.30 hores, abordarà distints aspectes, com ara l’organització de la societat, el llenguatge de la igualtat, la igualtat en la Justícia, els efectes de la Llei d’Igualtat i les mesures que poden adoptar els Col·legis d’Advocats, entre altres temes.

Per a tractar tots estos aspectes es comptarà amb la intervenció del forense Miguel Lorente; la presidenta de l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues AMIT, Flora de Pablo; la professora de Sociologia de Gènere de la Universitat de A Corunya, Rosa Cobo; el periodista Alex Grijelmo; el magistrat José Fernando Lousada; la fiscal Teresa Peramato; el sociòleg de Metroscopia Francisco Camas; el professor de Dret Constitucional de la Universitat de Còrdova, Octavio Salazar i les advocades María Martín, presidenta de la Comissió d’Igualtat del Col·legi d’Advocats d’Oviedo i Idoia Pérez, del Col·legi d’Advocats de Gipúzkoa.

Esta Jornada és una conseqüència directa del Grup de Treball constituït a primers de març para per a formar professionals de l’advocacia en perspectiva de gènere, ja que l’enfocament de gènere ha d’incorporar-se en l’actuació lletrada com a ferramenta de canvi social.

L’Advocacia considera imprescindible aprendre a identificar i eliminar prejuís i estereotips que mantenen i reproduïxen distints modes de discriminació. Per a això, els professionals han de ser conscients de la importància d’incloure l’enfocament de gènere en les seues actuacions per a utilitzar el dret com un mecanisme generador d’igualtat i promotor d’un canvi social que afavorisca relacions d’equitat i no discriminació.

Tota la informació sobre esta jornada la trobareu en l’enllace següent:

PROGRAMA JORNADA ADVOCACIA EN IGUALTAT