Professionals de l’advocacia experts mediació de tota Espanya analitzen la seua implantació en la justícia gratuïta

El ICALI acull una taula redona amb els màxims representants d’aquesta matèria, jornada que s’emmarca en la III Setmana de la Mediació de la Comunitat Valenciana.
La possibilitat que la ciutadania amb dret a justícia gratuïta puga triar si acudir a un procediment judicial o a mediació serà decisiu en l’impuls de la resolució alternativa de conflictes. Aquesta ha sigut una de les principals conclusions de la taula redona “Mediació i Justícia Gratuïta” que ha acollit aquest dimecres l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia d’Alacant (ICALI).
Diferents advocats i advocades experts en mediació de tota Espanya han analitzat de quina forma s’està desenvolupant la mediació com a servei de l’assistència jurídica gratuïta en els territoris d’Andalusia, Canàries i la Comunitat Valenciana.
“Si aconseguim que la mediació puga ser una opció per als qui acudeixen al Torn d’Ofici i tenen reconegut aqueix dret aconseguirem no sols la implicació de les administracions públiques sinó també que la ciutadania reconega i difonga què és i quins beneficis pot aportar la mediació”, han explicat els participants al final de la jornada.
En aquesta trobada, que s’emmarca en la celebració de la III Setmana de la Comunitat Valenciana, ha sigut presentada pel degà del ICALI, Fernando Candela Martínez, acompanyat del Director General de Reformes Democràtiques de la Generalitat Valenciana, José García Añón.
La taula redona ha estat integrada pel president de la Subcomissió ADR del Consell General de l’Advocacia Espanyola (CGAE) i degà de ICA Santa Cruz de la Palma, Juan Antonio Rodríguez Rodríguez; la responsable de Mediació de ICA Córdoba i vocal de la Subcomissió de ADR del CGAE, Ana Delgado Bellido; la responsable de Mediació del ICA Tenerife i també vocal de la Subcomissió de ADR del CGAE, Mila Pacheco Pérez i la responsable de la Comissió d’Assistència Jurídica Gratuïta i membre de Junta de Govern del ICALI, Catalina Alcázar Soto.
La taula redona ha sigut moderada pel responsable de Mesurament i membre de Junta de Govern del ICALI, Miguel Ángel Martínez Martínez, mentre que les conclusions han sigut pronunciades pel president de la Secció de Mediació i també membre de Junta de Govern del ICALI, Alberto Diéz Veça.