Programa ALBA d’atenció a les víctimes d’explotació sexual, de manera itinerant

El programa de la Direcció General de lInstitut Valencià de la Dona, d’atenció itinerant i de recursos per a l’eixida de l’explotació sexual de dones en contextos de prostitució, Programa ALBA, té com a fi avançar en mesures d’intervenció, acompanyament i recuperació davant dels casos d’explotació sexual.

Este nou recurs oferix itineraris de promoció i acompanyament per a assessorar i promoure l’accés a drets de les dones en situació d’explotació sexual en contextos de prostitució y/o tracta.

Oferix allotjament d’emergència en la Xarxa residencial en el moment en què una dona sola o amb els seus fills i filles decidix abandonar la situació d’explotació. A més, compta amb un equip multidisciplinari en cada província, format per 9 professionals en cada una: dos treballadores socials, dos educadores socials, una psicòloga, una advocada, una integradora social, una administrativa i una dona supervivent amb formació en mediació que assessora i acompanya a l’equip.

Treballa tant en la seu del programa com de forma itinerant amb unitat mòbil, tant per a la prospecció i contacte amb les usuàries com en el seu acompanyament durant la intervenció.

Els seus locals es troben oberts de dilluns a dissabte de 9 a 21 hores, i fora d’eixe horari es pot activar l’atenció urgent dels equips en cas necessari, a través del telèfon d’atenció contínua dels Centres Dona: 900.580.888.

SERVICIS QUE OFERIX:

  • ATENCIÓ SOCIAL
  • INTERVENCIÓ PSICOLÒGICA
  • ASSESSORAMENT JURÍDIC
  • ACTIVITATS DE FORMACIÓ I PROMOCIÓ
  • ALOJAMEINTO TEMPORAL D’EMERGÈNCIA
  • DETECCIÓ DE VÍCTIMES DE TRACTA
  • ITINERARIS INDIVIDUALITZATS D’INSERCIÓ LABORAL
  • UNITAT MÒBIL
  • ACCIONS DE SENSIBILITZACIÓ I PREVENCIÓ

FORMA DE CONTACTE:

CASTELLLÓN: C/ La lluna, 5   C.P. 12005   Tel: 964957818    alba_castello\@gva.es

VALÈNCIA: C/ Roger de Flor, 13   C.P. 46001   Tel: 960252857    alba_valencia\@gva.es

ALACANT: C/ Fco. Carratalá Cernuda, 15   C.P. 03010   Tel: 966835414     alba_alacant\@gva.es

Este programa específic i especialitzat, complementa les intervencions de la Xarxa de Centres Dona per a possibilitar l’eixida de situacions d’explotació sexual a dones i menors que la patixen.