Pròxim 12 de juliol, Dia de la Justícia Gratuïta

El pròxim 12 de juliol de 2018 se celebra el Dia de la Justícia Gratuïta. Una jornada que durant unes hores situa en primer pla el treball dels 51.300 professionals adscrits a este servici públic i que posen el seu treball, temps i assistència al servici de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici d’Espanya. Un servici que està actiu 24 hores al dia els 365 dies de l’any i que el cada 12 de Julio rep el seu merescut i emotiu reconeixement.

Es tracta de reconéixer, divulgar i defendre la labor realitzada per totes les persones que fan possible el funcionament correcte dels Servicis d’Assistència Jurídica Gratuïta i Torn d’Ofici.

Els Col·legis d’Advocats de la Comunitat Valenciana participen el Dia de la Justícia Gratuïta

Com no podia ser d’una altra manera, els Col·legis d’Advocats de la Comunitat Valenciana també realitzaran diversos actes com a reconeixement a la labor realitzada per estos Servicis d’Assistència Jurídica.

Alcoi

En este cas el Col·legi d’Advocats iniciarà els seus actes a les 9:30 h. amb la inauguració del Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici amb preparació de la taula informativa en l’Edifici dels Jutjats d’Alcoi

Després d’això es produirà una Jornada de portes obertes per a donar a conéixer els ciutadans el Servici d’Assistència Gratuïta i el seu funcionament. Taula informativa atesa per advocats de l’AIXÒ MATEIX ALCOI , distribuint la carta de drets i deures del ciutadà davant de la Justícia Gratuïta i informant els ciutadans sobre el dit servici i els diferents Servicis d’Orientació Jurídica que tenen a la seua disposició.

Alacant

Els pròxims dies 12 i 13 de juliol tindran lloc els actes commemoratius del Dia de la Justícia Gratuïta i el Torn d’Ofici en el Col·legi d’Advocats d’Alacant. El dijous 12 de juliol, en totes les delegacions del Col·legi alacantí tindran lloc al matí les jornades de portes obertes a fi d’informar sobre la Justícia Gratuïta i la labor de tots els companys i companyes del Torn d’Ofici. Igualment s’entregarà el material promocional de la dita commemoració.

D’altra banda, el divendres 13 de juliol a partir de les 13.15 en la seu del Col·legi en el carrer Alberola, es realitzarà l’acte Institucional en què serà reconeguda la labor i la dedicació al Torn d’Ofici dels companys i companyes de 65 anys que encara exercixen com a lletrats i lletrades en l’Assistència Jurídica Gratuïta així com un homenatge a l’exresponsable del Torn d’Ofici de l’ICALI, Rosa Milleiro.

El degà els farà entrega dels diplomes de reconeixement que els ha atorgat el Consell General de l’Advocacia Espanyola. A més, el Col·legi també brindarà un reconeixement als advocats i advocades que han assistit als menors no acompanyats del barco Aquarius que van arribar a Alacant setmanes arrere.

Castelló

Amb la participació de AJA i dels Advocats del torn d’ofici del Col·legi d’Advocats de Castelló s’han organitzat per al dia de la Justícia Gratuïta uns actes que s’iniciaran a les 11 del matí amb una taula informativa en la Ciutat de la Justícia De Castelló. Més tard es llegirà un manifest en el hall de la Ciutat de la Justícia i es realitzarà una marxa reivindicativa. La marxa es realitzarà amb la toga posada des de la Ciutat de la Justícia fins a la Casa dels caragols (Carrer major, 78) .

Elx

A aquest Dia de la Justícia Gratuïta també s’ha unit el Col·legi d’Advocats d’Elx que desenrotllarà una jornada de portes obertes en la seu principal situada en el carrer Mestre Alfredo Javaloyes, així com la col·locació d’una taula informativa en la Ciutat de la Justícia de la nostra ciutat de 9:30 hrs. a les 12 hrs., per a procedir al repartiment de fullets informatius i records de la commemoració.

Així mateix i com a clausura a l’acte es precedirà a l’entrega als companys SRA. Asunción Mª. Latour Burruezo i D. Antonio Pérez Hervás dels diplomes distintius per la seua aportació professional a la Justícia Gratuït

Orihuela

Sobre les 18 hores, i en La Sala d’Actes del Col·legi de Orihuela, està previst que un Jurament o promesa de nous lletrats, entrega de diplomes a 10 Lletrats del Torn d’Ofici amb especial reconeixement a la labor desenrotllada com Abogado/a del Torn d’Ofici, així com a la dedicació prestada, de forma exemplar, al servici de la Justícia Gratuïta.

Sueca

Amb este fi, el Col·legi d’Advocats de Sueca realitzarà una concentració a les 12 del migdia a les portes de l’edifici de jutjats i es procedirà a la lectura d’un manifest. Ja en horari vespertí i en concret a les 19h està prevista una recepció d’autoritats i visita a l’exposició fotogràfica i descobriment de la plaça del Arbol de l’Advocacia del Torn d’Ofici” per a acabar amb un vi d’honor

València

Com ve sent habitual l’ICAV organitza una Taula redona, que tindrà lloc a les 11 hores en La Sala d’Actes de la Ciutat de la Justícia de València, amb el títol Millores del Torn d’Ofici. Un fòrum coordinat per les responsables de l’Àrea de Torn d’Ofici de la Junta de Govern de l’ICAV, Pilar Jove i Ester Sanchís; a què assistirà El Cap de servici d’accés a la Justícia de la Generalitat, Margarita Goñi i en el que també participaran representants de la Secció de Torn d’Ofici i de la Secció de Violència Domèstica del Col·legi; a més de comptar amb la presència de Lorena Zanón, de l’Agrupació de Jóvens Advocats.

“A continuació, a les 12 hores en el mateix espai, tindrà lloc un acte presidit per la Consellera de Justícia, Gabriela Brau. Es tracta d’un homenatge als advocats del Torn d’Ofici, representats enguany pels lletrats que van participar en l’operació Esperanza del Mediterráneo. El reconeixement es tancarà amb un vi d’honor oferit per la Conselleria.”

A més el Col·legi, junt amb l’Agrupació de Jóvens Advocats i la Secció de Torn d’Ofici de l’ICAV, també instal·laran una Taula informativa en la Ciutat de la Justícia de València des de les 10 hores, per a visibilizar la labor de l’advocat inscrit en el Torn d’Ofici. Els acompanyaran les diputades responsables de l’Àrea de Torn d’Ofici del Col·legi.

Manifest i contingut de màxim interés oferit pel Consell General de l’Advocacia

En relació a la celebració d’este dia i als Servicis oferits, el Consell General de l’Advocacia ha publicat un any més el seu tradicional Manifest elaborat per la Comissió d’Assistència Jurídica Gratuïta. De la mateixa manera, està previst a partir del 10 de juliol la publicació del XII Informe de l’Observatori de la Justícia Gratuïta. Vos recordem que es tracta d’un important document que arreplega totes les dades d’actualitat relacionats amb el Torn d’Ofici.