Quasi 10000 advocats de la Comunitat es formen amb el Cicle de formació del Torn d’ofici del CVCA

  • Quasi 10000 lletrats del torn formats, una vintena de cursos distribuïts en diferents jornades i 120 hores de streaming gravades a disposició de l’Advocacia de la Comunitat en la web del CVCA, avalen estes formacions.
  • Els cursos autonòmics del Torn d’ofici estan subvencionats per la Conselleria de Justícia.

Els cursos gratuïts d’accés y/o formació contínua per al torn d’ofici i l’assistència jurídica gratuïta del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, subvencionats per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, tanquen l’any 2022 havent format a quasi 10.000 advocats de la Comunitat.

Estos cursos, necessaris per a la formació dels lletrats d’ofici, van destinats a qualsevol advocat de la Comunitat Valenciana, adscrit o no en l’actualitat al Torn d’ofici. Les formacions s’han distribuït en quasi 20 cursos repartits en diferents jornades al llarg de l’any 2022. Tots els cursos s’han impartit en format presencial i online, amb retransmissió en directe via streaming per a tots els lletrats inscrits en els cursos. Posteriorment s’han posat a lliure disposició dels lletrats, inscrits o no als cursos, a través de la web del Consell www.cvca.es en format audiovisual, afegint també els material.

Des de l’inici d’any s’han abordat temàtiques tan importants dins del Torn d’Ofici com els menors com a víctimes de qualsevol tipus de violència, l’actualització jurisprudencial del dret d’estrangeria i asil o la jurisdicció voluntària en relació amb el dret a l’assistència jurídica gratuïta. A més d’assumptes que han requerit d’actualització per les reformes patides com el curs autonòmic sobre la nova Llei 8/2021 sobre la reforma per al suport a les persones amb discapacitat o l’anàlisi de les novetats de la reforma laboral. Com assenyalen des del CVCA de forma directa s’han beneficiat les quasi deu mil persones que han seguit els cursos. De forma indirecta s’han beneficiat els justiciables, usuaris del sistema de justícia gratuïta gràcies a la millor defensa dels seus drets i interessos que realitzaran els companys i companyes del torn d’ofici.

“Es per a nosaltres una molt bona notícia que la Conselleria haja decidit no sols continuar amb la subvenció d’este tipus de formacions, sinó que de cara a l’any que ve haja decidit augmentar la inversió. Significa que anem pel bon camí en la consecució d’un dels objectius de l’Advocacia de la Comunitat Valenciana: la posada en valor d’esta part importantíssima de la Justícia, la justícia de veritat per a tots i totes, han afegit des del Consell que tots els anys invertix en els cursos una quantitat superior a què rep de la Conselleria.