Els experts adverteixen del retard d’aplicació de la Reforma de la Llei de Concursal en el curs de la UA i el ICALI

El Curs d’Estiu Rafael Altamira, organitzat per la Universitat d’Alacant i el ICALI va abordar en dues jornades els efectes de la imminent aprovació del nou Text.

La incertesa en l’aplicació de la Reforma del Text Refós de la Llei Concursal va ser la tònica en les diferents ponències del curs d’estiu Rafael Altamira “Nuevo derecho de insolvencia y segunda oportunidad tras la reforma del texto refundido de la Ley Concursal”, organitzat la Universitat d’Alacant i l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia d’Alacant (ICALI).

Els experts van advertir del retard que es produirà en el desenvolupament del Reglament i la posada en marxa de la Reforma, l’entrada en vigor de la qual s’estableix per a el mes vinent de gener. Cal recordar que el Senat ha admés quatre esmenes al text i ha retornat al Congrés per a la seua aprovació definitiva la nova Reforma de la Llei Concursal, que incorpora nombroses novetats que han sigut objecte de debat al llarg de tot el curs.

La inauguració d’aquestes jornades formatives, que partien amb places esgotades en el ICALI, va estar a càrrec del sotssecretari general de la UA, Josep Ochoa Monzó, acompanyat pel degà de la Facultat de Dret de la UA, Jaume Ferrer Lloret; i els directors del curs, la catedràtica Nuria Fernández Pérez i diputat de Junta de Govern del ICALI, Miguel Ángel Martínez Martínez.

Al llarg d’aquestes dues jornades el curs va comptar amb ponents d’excepció, entre ells, el magistrat del Tribunal Suprem, Antonio García del Moral; la directora del Departament de Dret Mercantil i catedràtica de la Universitat Complutense de Madrid, Juana Pulgar Ezquerra; i la catedràtica i directora del Departament de Dret Mercantil de la UA, Esperanza Gallego Sánchez.

En diferents sessions es van tractar des de la nova figura de l’expert en Reestructuracions, les noves mesures per a agilitar els concursos, les novetats del règim de segona oportunitat o els plans i pressupostos de reestructuració.