Torna el Cicle gratuït d’especialització del Torn d’ofici amb el primer curs sobre “Especialització en violència sobre la dona”

El Consell Valencià de Col·legis de l’Advocacia reprén, un any més, el Cicle d’especialització del Torn d’ofici a partir de la setmana vinent amb un curs que abordarà un assumpte de total actualitat. “Especialització en violència sobre la dona”. Tindrà lloc els dies 16, 23 i 30 d’abril, i el Col·legi encarregat d’organitzar aquest primer curs és l’Il·lustre Col·legi Provincial de l’Advocacia d’Alacant al costat del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats.

Aquesta acció formativa s’emmarca en els cursos gratuïts d’accés/formació contínua per al torn d’ofici i l’assistència jurídica gratuïta, subvencionats per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. A aquest, es pot inscriure qualsevol advocat/a de la Comunitat Valenciana, adscrit o no en l’actualitat al Torn d’Ofici.

El curs serà impartit en format en línia i comptarà amb destacats ponents experts en la  matèria. Entre ells, Concepción Collado i María García, lletrades de l’Agrupació de Dones Advocades d’Alacant; Verónica Gómez, Coordinadora de l’Oficina de Denúncies i Assistència a Víctimes de Violència de Gènere; el Cap Secció de la Unitat de Valoració Integral de violència sobre la dona del IML i Ciències Forenses d’Alacant, Pedro Galiana, entre molts altres.

S’abordaran conceptes bàsics com la intervenció de les forces i cossos de seguretat de l’estat en l’atenció a la violència de gènere, el procediment penal actual,  la competència específica dels jutjats de violència sobre la dona o la intervenció del Ministeri Fiscal en la violència de gènere.

La inscripció es pot realitzar a través del següent enllaç fins a dues hores abans del començament del curs:

INSCRIPCIÓ

El Consell Valencià de Col·legis d’Advocats expedirà diploma d’assistència als qui hagen assistit almenys al 80% de les hores impartides.