Últims dies per a presentar idees per a desenvolupaments tecnològics al concurs JustiApps- #HackTheJustice

  • El concurs és una de les activitats de JustiApps-#HackTheJustice, programa d’activitats dirigit a fomentar el desenrotllament de LegalTech de parla hispana.
  • Els premiats en el concurs d’idees podran participar en l’Hackathon que se celebrarà al novembre a Madrid.

El passat 1 de juliol es va obrir el termini per a presentar idees al Concurs #HackTheJustice. Durant tot l’estiu, s’han anat rebent idees de ciutadans d’Espanya i Llatí Amèrica. Les idees premiades es transformaran en aplicacions informàtiques durant l’hackathon que tindrà lloc durant el mes de novembre. A través d’este concurs es desitja fomentar la participació ciutadana en la millora de la Justícia a través de solucions tecnològiques. Els que desitgen participar poden presentar les seues idees fins al dia 30 de setembre. En esta edició s’ha organitzat a més un concurs dirigit a l’àmbit universitari que permet participar a dos estudiants i un professor presentar idees en equip.

Les idees proposades han de pertànyer a alguna d’estes categories: justícia inclusiva, accessibilitat i comprensió de les normes, millora del funcionament de l’Administració de Justícia, ferramentes de suport al treball dels juristes, ciberseguridad, resolució de conflictes, protecció de dades, lluita contra la violència de gènere, seguretat jurídica en l’e-commerce.

A banda dels premis en espècie, els concursants podran aspirar a participar en l’hackathon #HackTheJustice.

Per a participar, cal llegir detingudament les bases del concurs, acceptar-les i omplir abans del 30 de setembre el formulari inclòs en la pàgina web de l’Institut d’Innovació Legal: http://institutodeinnovacionlegal.com/justiapps2017/concurso-de-ideas/

Els criteris per a la votació seran l’originalitat de la idea, la importància del problema que resol, les possibilitats d’èxit del desenrotllament tecnològic, etc. El jurat que triarà les millors idees, estarà compost per experts en els distints camps mencionats i patrocinadors. A més s’ha obert ja el termini per a formar part d’un dels equips de l’Hackathon (accedir al formulari per a inscriure’s ací)

Justiapps #HackTheJustice és un programa d’activitats impulsat per l’Institut d’Innovació Legal i dirigit a promocionar l’emprendimiento legaltech, crear un ecosistema on convisquen la tecnologia i el Dret i involucrar a la ciutadania en l’enfortiment de l’Estat de Dret i en la construcció d’una millor Justícia. Es compon d’una sèrie d’esdeveniments i treballs com els debats Innotech; una trobada sobre Justícia i Dades oberts; els concursos d’idees a la ciutadania i l’universitari; l’hackathon, i la incubació dels projectes de Legaltech resultants. Patrocinen el programa Justiapps #HackTheJustice, el Ministeri de Justícia, Thomson Reuters, Everis, Amazon, Ilunion, KPMG Advocats, Associació Espanyola d’Enginyers de Telecomunicació, tuAppbogado, Docxpresso i BBVA, i ho recolzen diverses institucions com Novagob, Fide, ICAM i el Centre Universitari Vilanova. Per a més informació consultar: www.institutodeinnovacionlegal.com/justiapps2017/