Vicente Pascual, elegit nou president de l’Advocacia valenciana

Vicente Pascual, elegido nuevo presidente de la Abogacía valenciana

El degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats d’Elx, Vicente Pascual Pascual, ha sigut nomenat nou president del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats substituint en el càrrec a la també il·licitana, Ángela Coquillat Vicente. Durant el Ple celebrat hui per l’advocacia valenciana, a més, s’ha donat pas a nous consellers i conselleres que entren a formar part de l’òrgan que reuneix els huit col·legis de la Comunitat Valenciana.

Vicente Pascual porta quasi dos dècades relacionat amb l’advocacia institucional. Ha format part de la Junta de govern de l’ICAE durant dèsset anys, els primers nou anys com a secretari als quals s’han sumat dos mandats consecutius com a degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats d’Elx. Un mandat que acabarà en breu quan li succeïsca el nou degà del Col·legi d’Elx.

L’acte de presa de possessió del nou president del CVCA, ha tingut lloc en el seu propi col·legi, l’ICAE, a la ciutat d’Elx. Pascual ha estat acompanyat d’alguns dels degans dels huit col·legis de l’advocacia d’Alcoi, Alacant, Alzira, Castelló, Elx, Oriola, Sueca i València; a més dels consellers i conselleres que formen el ple. Pascual s’ha referit a la fins al moment presidenta, Ángela Coquillat, agraint el seu treball durant els quasi dos anys de mandat i agraint també als degans la confiança dipositada en la seua persona per a encapçalar la institució que representa a l’Advocacia de la Comunitat Valenciana. Segons ha afirmat durant el seu discurs, comença el seu mandat amb un clar objectiu “donar visibilitat al Consell i que l’advocacia tinga una major presència en tots aquells temes d’interés per al sector”.

Galeria de retrats de l’ICAE

Prèviament a la presa de possessió del nou president de l’ICAE, s’ha celebrat un xicotet acte de descobriment d’un retrat de Vicente Pascual. Un acte que s’emmarca en la tradició de llegar un quadre de cada degà o degana al col·legi quan finalitza el seu mandat. Pròximament, Pascual deixarà aquest càrrec i serà substituït pel nou degà, ja que el mandat es limita en aquest col·legi a dues legislatures. A l’acte també ha assistit l’autor de l’obra, l’artista il·licità, Joan Castejón. El prestigiós pintor il·licità pertanyent al conegut com Grup d’Elx, ha mostrat el seu agraïment per aquest encàrrec que passarà a formar part del patrimoni de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats d’Elx per sempre.