XX edició dels Premis Drets Humans de l’Advocacia Espanyola

El Consell General de l’Advocacia Espanyola, a través de la seua Fundació, obri el termini de presentació de candidatures per a optar a la XX edició dels Premis Drets Humans de l’Advocacia Espanyola. Estos guardons tenen com a objecte fer públic reconeixement de persones, institucions o mitjans de comunicació que per la seua labor o activitat hagen contribuït de forma rellevant a la defensa dels Drets Humans i contra la injustícia.

El Premi s’entregarà durant l’acte d’exaltació dels Drets Humans que tots els anys convoca este Consell amb motiu de la celebració de la Conferència Anual de l’Advocacia. Es concedixen en quatre categories: persones, institucions i professionals, mitjans de comunicació, tant escrits com audiovisuals, que s’hagen distingit per la divulgació, promoció i defensa dels Drets Humans, i, des de 2012, un Premi Especial Nacho de la Mata, dedicat a premiar a institucions o persones que destaquen per la seua labor en la protecció de la infància més vulnerable.

Amb caràcter excepcional per a la convocatòria de 2018, totes les candidatures d’esta edició en les categories de Persona, Institució i Mitjà de Comunicació, hauran de referir-se a accions o persones que tinguen com a referència la prevenció i lluita contra els delictes d’odi. Els candidats poden ser presentats per persones o institucions vinculades amb el món de l’Advocacia o del Dret, per mitjà de proposta raonada, amb constància expressa de les dades que demostren la seua activitat en defensa dels drets humans i amb un currículum de cada persona o institució.

En el cas dels mitjans de comunicació, s’adjuntarà, a més, una còpia de l’article publicat o, si és el cas, del programa de ràdio o audiovisual corresponent. El període per a presentar candidatures acaba el 17 de setembre de 2018.

“Per a més informació sobre els premis d’anys anteriors així com formalitzar la inscripció per a l’actual edició podeu acudir a  la seua web.