Ana Carrascosa considera una oportunitat la procedibilitat d’acudir a mitjans alternatius de resolució de controvèrsies a l’ICALI

La magistrada clausura l’última edició del Curs d’Especialització de Mediació de l’ICALI, en la que participa també el director general de Reformes Democràtiques de la Conselleria de Justícia, José García Añón.

La magistrada Ana Carrascosa de Miguel ha sigut l’encarregada de pronunciar la conferència de clausura de la IV edició del Curs d’Especialització en Mediació Familiar de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia d’Alacant (ICALI), que ha tingut una càrrega lectiva de 100 hores des del passat mes de setembre.

Davall el títol de “Silencio, se media”, la magistrada ha subratllat que, tal com arreplega el projecte de la Llei d’Eficiència Processal, la procedibilitat d’acudir a mitjans alternatius de resolució de controvèrsies prèviament a continuar la via judicial és una oportunitat i no un obstacle per a la consolidació de la mediació.

De la mateixa manera, Carrascosa ha incidit en la importància que les parts acudisquen a la sessió informativa de mediació acompanyades dels seus respectius advocats i advocades. Així, ha insistit en el fet que la dificultat d’implantar la mediació a Espanya es troba en la falta de difusió: “Si la gent es nega i els advocats i jutges no recomanen anar a mediació és per falta de coneixement”, ha afirmat.

La magistrada a més ha volgut oferir determinades pautes als nous mediadors i mediadores en assumptes de Família. “El conflicte se soluciona sempre que s’estudie i es diagnostique i l’única forma en què es pot arribar a un acord és amb la col·laboració de les parts”. D’esta manera, ha prosseguit la magistrada “s’ha de transitar des de les posicions cap a les necessitats i tindre clar que des de les posicions tancades no es pot negociar”. “El conflicte familiar és dinàmic i sempre hem de pensar a llançar a les parts cap al futur”, ha assegurat.

Este acte de clausura ha comptat a més amb la presència del director general de Reformes Democràtiques de la Conselleria de Justícia, José García Añón, el qual ha recordat l’impuls que des de la Generalitat Valenciana s’ha donat a la mediació a través de la mediació gratuïta i la implantació del servici de MEDIAPROP.

Per la seua banda, el coordinador del curs i diputat 6t de Junta de Govern de l’ICALI, Miguel Ángel Martínez Martínez, ha reiterat l’aposta que l’ICALI fa per la formació de qualitat en una matèria hui tan important com la mediació.