El CGAE presenta a Valladolid el nou Codi Deontològic de l’Advocacia

El XII Congrés Nacional de l’Advocacia, celebrat a Valladolid entre el 8 i 11 de maig, va acollir en la seua sessió plenària del dijous, la presentació del nou Codi Deontològic de l’Advocacia. El nou text, aprovat pel Consell General de l’Advocacia Espanyola (CGAE), va entrar en vigor un dia abans, el 8 de maig, coincidint amb la inauguració de l’esdeveniment, i incorpora en els seus 23 articles les últimes novetats normatives, a més de corregir les disfuncions observades des de 2002

El Codi Deontològic proclama que qui exerceix l’advocacia s’erigeix en actor imprescindible per a la realització de la Justícia, garantint amb la seua actuació la informació o assessorament, la contradicció, la igualtat de les parts tant en el procés com fora d’ell i encarnant el Dret de Defensa, que és requisit indispensable de la tutela judicial efectiva.

L’elaboració del nou text ha comptat amb la participació de tots els consellers, els Consells Autonòmics i els 83 Col·legis d’Advocats. Així mateix, s’han realitzat consultes a través d’associacions de consumidors i usuaris que han valorat molt positivament el text que se’ls va remetre.

Les nombroses reformes legislatives així com els canvis polítics i socials que han afectat l’exercici professional en els últims anys feien necessària l’actualització de l’anterior Codi de 2002, sense renunciar als principis que han vingut caracteritzant l’actuació dels professionals de l’advocacia.

Pots accedir al Codi a través de l’APP del propi CGAE, accedint a la secció “Documents lliurables” o bé consultar-ho directament fent clic en el següent enllaç:

CODI DEONTOLÒGIC DE L’ADVOCACIA