El Col.legi d’Advocats de Sueca amb la lluita contra el càncer

El Col.legi d’Advocats de Sueca ha col·laborat activament en la col·lecta duta a terme el 20 d’octubre per l’Associació Espanyola contra el càncer en esta localitat, fent-se càrrec d’una taula petitòria instal·lada en la puerta dels jutjats ubicats en la plaça del convent

El mes d’octubre és el mes dedicat en tot el món a la sensibilització sobre el càncer de mama i contribuïx a augmentar l’atenció i el suport prestats a la sensibilització, la detecció precoç, el tractament i les cures pal·liatives d’esta malaltia.

Per a finançar la lluita contra el càncer l’AECC organitza campanyes com el sorteig de la Loteria Nacional o la col·lecta (taules petitòries en llocs públics) .

Aprofitant precisament les activitats d’este mes d’octubre, l’AECC de Sueca ha brindat al Col·legi l’oportunitat d’augmentar la consciència i cridar l’atenció sobre el fet de que tots, a nivell individual i col·lectiu, podem ajudar a previndre i controlar el càncer, per mitjà de la seua participació en la col·lecta que s’ha dut a terme este 20 d’octubre en esta localitat.

En paraules del Degà ha sigut un privilegi participar en esta campanya de l’AECC perquè d’esta manera s’ajuda a estar un poquet més prop de poder véncer la malaltia.

Si bé el Col·legi sempre havia mostrat la seua cara solidària en la lluita contra el càncer, per mitjà de l’aportació d’un donatiu, la participació d’enguany en la recaptació de fons ha suposat el primer pas per a una col·laboració activa entre este col·lectiu d’advocats i entitats no lucratives, com és el cas de l’AECC.

Tampoc es descarta col·laborar en un futur amb alguna ONG, perquè la Junta de Govern en ple entén que s’ha de donar exemple de responsabilitat social i qualitat humana i s’han d’aprofitar estes oportunitats de participació en la societat en què vivim per a contribuir a transformar les situacions de desavantatge. Així ho ha manifestat també el nostre Degà en una entrevista concedida als mitjans locals.

La participació ha sigut alta i molta gent ha posat el seu granit d’arena per a lluitar contra el càncer.

S’han aconseguit recaptar en la taula col·locada en les portes dels Jutjats la xifra de 979 euros. No cal oblidar que amb això es contribuïx a col·laborar amb esta Associació, bolcada en la investigació i l’atenció als pacients i l’objectiu de la qual és, amb els recursos aconseguits, poder continuar realitzant programes d’atenció i ajuda a la persona malalta i la seua família, incidir en campanyes de prevenció i detecció precoç de la malaltia i continuar finançant projectes d’investigació oncològica.

Els Magistrats i Lletrats de l’Administració de Justícia del partit judicial han col·laborat generosament i desinteressadament en esta iniciativa. També ho han fet els funcionaris de justícia, els Procuradors, la policia judicial que s’acostava als Jutjats a realitzar alguna gestió, els companys Lletrats a títol personal i moltes de les persones que acudien als Jutjats o, simplement, passaven per la porta i s’acostaven a col·laborar.

Des del Col·legi estem convençuts que és eixa solidaritat de les persones la que permet continuar duent a terme tant les labors d’investigació en la lluita contra esta malaltia com en l’ajuda als malalts i millora de la seua qualitat de vida i que són precisament eixos gestos solidaris els que transmeten força per a continuar lluitant.