El Consell General de l’Advocacia convoca la XXV Edició del Premi Drets Humans, dedicada a la igualtat digital

El Consell General de l’Advocacia Espanyola, a través de la Fundació Advocacia Espanyola, ha obert hui el termini de presentació de candidatures per a la XXV edició dels Premis Drets Humans, que enguany estaran dedicats als drets humans digitals.

Aquests guardons reconeixen des de fa ja 25 anys la labor de persones físiques, jurídiques i institucions en la defensa dels drets humans i en contra de la injustícia. En aquesta ocasió es premiarà als qui han destacat especialment en la defensa de la igualtat digital i els drets humans en entorns digitals en sentit ampli.

Com en ocasions anteriors s’entregaran en les categories de Persona, Institució i Mitjà de comunicació. La presentació de candidatures, oberta a totes les persones o institucions relacionades amb el món del dret o l’advocacia i les institucions o empreses públiques i privades, finalitza el 30 de setembre.

També es convoca el Premi “Nacho de la Mata”, creat en 2012 per a reconéixer la labor de persones o institucions en favor de la infància més desfavorida.

Les bases poden consultar-se en  www.abogacia.es

L’any passat van estar dedicats al dret a la pau i a la seguretat, i es van entregar a la política afganesa i activista pels drets de les dones Fawzia Koofi, a la base aèria de Torrejón de Ardoz i al periodista Mikel Ayestaran.

Els premis s’entregaran en una gala que se celebrarà al desembre.