El CVCA dona suport a la concentració de Juristes Valencians per la recuperació del Dret Civil valencià a més d’altres reivindicacions

Reclamar la inclusió del Dret Civil valencià en la Constitució, un finançament autonòmic just, la finalització del Corredor Mediterrani i un transvasament Tajo-Segura que cobrisca les necessitats de la Comunitat Valenciana, són les reivindicacions objecte de la concentració que va tindre lloc ahir en la Plaça de la *Mare de *Déu de València. Una concentració convocada per l’ “Associació de Juristes Valencians” i que va rebre el suport del CVCA i d’altres quaranta entitats.

El president del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, Vicente Pascual, va ser el primer a intervindre en els parlaments que van tindre lloc durant l’acte. Pascual va exigir que no hi haja cap reforma constitucional que no incloga el Dret Civil valencià i que “les Corts complisquen l’Estatut i legislen en matèria de Dret Civil”.

Per part seua, el president de Juristes Valencians, José Ramón Chirivella, va assegurar que es tracta de «plantar cara davant tants incompliments i tants desfavors» del Govern central amb els valencians, per a «defensar la nostra dignitat i els interessos i el dret que tenim tots els valencians de posar fi a la injusta marginació que patim».

‘Valencians, dignitat’, va ser el lema que van sostindre els assistents a la protesta, entre els quals es van trobar representants de la política, l’economia, sindicals i de la societat civil valenciana.