El CVCA mostra en un vídeo realitzat amb la GVA la importància de recuperar el Dret Cilvil Valencià

El Consell Valencià de Col·legis d’Advocats (CVCA) ha dut a terme la realització d’un vídeo, en col·laboració amb la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat, en el qual es reivindica la importància per a la societat valenciana de recuperar el seu Dret Foral. Una qüestió que porta sobre la taula des de l’any 2016, quan el Tribunal Constitucional va declarar la inconstitucionalitat de la Llei Valenciana de Règim Econòmic Matrimonial, la qual cosa va ser el primer pas per a la seua desaparició, i la volta de la qual ha sigut fermament exigida des dels diferents estaments de la Justícia de la Comunitat, entre ells pel CVCA.
En el vídeo s’exposa, entre altres qüestions l’estreta vinculació del CVCA amb el Dret Civil Valencià, tema que aborda la seua actual presidenta, Ángela Coquillat, destacant la important vinculació que existeix amb aquesta institució, “ja que en el seu propi estatut s’estableix l’obligació del Consell de convocar reunions i conferències sobre el dret valencià, una manera de difondre i donar aqueix suport important des d’aquesta institució que aglutina als 8 col·legis de la CV”.
En el vídeo també s’explica quina és la reforma constitucional necessària per a recuperar aquest Dret Foral, la proposta presentada del qual per les Corts Valencians, porta 21 mesos en el Congrés dels Diputats a l’espera de la seua tramitació. Una reforma tècnica que passa únicament per afegir un simple paràgraf a la disposició addicional segona de la Carta Magna.
Totes aquestes qüestions i algunes més, com la utilitat del Dret Civil Valenciá, són exposades pels entrevistats en el vídeo. Tots ells noms de referència de l’àmbit de la Justícia de la Comunitat, com el degà d’Il·lustre Col·legi d’Advocats d’Elx, Vicente Pascual; el degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats d’Alcoi, Ricardo de l’Encarnació; el president de la Secció de Dret Valencià de l’ICAV, Vicente Clemente; la professora titular de Dret Civil de la Universitat de València i vicedegana d’aquesta facultat, Mª Dolores Más Badía; la degana del Col·legi d’Advocats de València, Auxiliadora Borja; el degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sueca, Jesús Muñoz; i el president de la Associació de Juristes Valencians (AJV), José Ramón Xirivella.
Si vols veure el vídeo complet sol has de fer el clic en l’enllaç que trobaràs a continuació: