El CVCA torna a exigir la vacunació preferent per als advocats de Torn d’Ofici

  • El Govern Basc acaba d’anunciar que sí que considera els advocats del Torn d’ofici com a col·lectiu de vacunació preferent
  • El CVCA ja va remetre al febrer a la Conselleria de Sanitat i de Justícia una petició per a incloure els lletrats del torn d’ofici en la campanya de vacunació preferent, per ser servici essencial

27 d’abril de 2021.- El Consell Valencià de Col·legis d’Advocats (CVCA) hi ha remés novament escrit a la Conselleria de Sanitat i Salut Pública i a la Conselleria de Justícia en què se sol·licita la inclusió dels advocats de Torn d’Ofici en el calendari de vacunació preferent per ser personal dedicat a una activitat considerada servici essencial.

El CVCA va aprovar en el ple del 9 d’abril, fer novament esta sol·licitud, que ja va cursar per primera vegada el passat mes de febrer. Una reivindicació que exigixen els màxims dirigents dels huits col·legis d’advocats de la Comunitat Valenciana, tenint en compte que, a més, El Govern Basc acaba d’anunciar que sí que considera els advocats del Torn d’ofici com a col·lectiu de vacunació preferent i que, com s’assegura des del Consell General de l’Advocacia Espanyola “és este el moment” ja que està previst que en el mes en què entrarem, arriben a Espanya més de sis milions de vacunes, segons ha anunciat la ministra de Sanitat.

Com afirma el president del CVCA, Agustín Ferrer, “l’Advocacia de la Comunitat Valenciana ho ve reclamant pràcticament des de l’inici de la campanya de vacunació. Els lletrats d’ofici complixen una funció essencial per a la societat, garantida en la Constitució Espanyola i, de fet, l’han continuat complint amb les seus guàrdies d’assistència, inclús durant l’estat d’alarma, les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana”.

 

Més de 4.000 lletrats presten guàrdies a la Comunitat Valenciana 

El nombre de lletrats que presten guàrdies a la Comunitat Valenciana és de 4017, inclosos en el servici de Torn d’Ofici i assistència jurídica gratuïta. “Es tracta d’un col·lectiu en actiu amb una funció essencial per a la societat”,  assegura Ferrer. “Professionals, molts dels quals han resultat contagiats durant les guàrdies per no tindre, sobretot al principi de la pandèmia, les mesures mínimes de seguretat sanitària, cobertes. És especialment necessària la seua inclusió dins de la vacunació preferent”.

La consellera de Justícia, Gabriela Brau, va respondre al requeriment del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, assegurant haver traslladat la petició de la qual ha rebut contestació negativa per part de Sanitat. Donat l’exemple del Govern Basc i el moment de vacunació en què ens trobem, des del CVCA s’espera que es reconsidere este assumpte tan important per afectar l’exercici d’un dret fonamental com és el Dret de defensa.