Fernando Candela rep la Gran Creu al Mèrit en el Servei a l’Advocacia

  • La Gran Creu és la més alta distinció que pot atorgar el Consell General de l’Advocacia.

El Consell General de l’Advocacia Espanyola (CGAE) ha atorgat la Gran Creu al Mèrit en el Servei a l’Advocacia al degà del Col·legi de l’Advocacia d’Alacant (ICALI) i president de la seua Comissió de Deontologia, Fernando Candela Martínez. Aquesta medalla suposa el màxim reconeixement de l’Advocacia Espanyola.

El CGAE ha decidit concedir aquesta distinció al degà del ICALI a instàncies de la Comissió de Deontologia Professional de l’Advocacia Espanyola, que Candela presideix des de fa 12 anys, autora del vigent Codi Deontològic.

Fernando Candela Martínez es va incorporar com a col·legiat al ICALI en 1978 i ostenta el càrrec de degà d’aquesta institució des de gener de 2012. A més, és membre de la Permanent del CGAE, conseller del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats (CVCA) i president de la Unió Professional d’Alacant. Des de 1999 exerceix com a professor de l’Escola de Pràctica Jurídica d’Alacant i és també professor del Màster de l’Advocacia de la Universitat d’Alacant (UA). Acadèmic de l’Acadèmia Valenciana de Jurisprudència i Legislació i autor del llibre 150 anys del Col·legi d’Advocats d’Alacant. Segle i mig de protagonisme sociocultural a la província d’Alacant, que recull la història de l’advocacia alacantina des de la fundació del Col·legi.