ICA Sueca abordarà la Violència de Gènere en el pròxim curs d’especialització del Torn d’Ofici

L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sueca (ICA Sueca) acollirà el pròxim curs emmarcat dins del Cicle d’Especialització del Torn d’Ofici. En aquesta ocasió s’abordarà la qüestió “Violència de Gènere. Qüestions substantives i processals d’actualitat” i tindrà lloc els pròxims 6, 7 i 13 de novembre. Igual que en cursos anteriors d’aquest Cicle d’Especialització del Torn d’Ofici, l’organització s’ha dut a terme conjuntament amb el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats.

Aquesta acció formativa s’emmarca en els cursos gratuïts d’accés/formació contínua per al torn d’ofici i l’assistència jurídica gratuïta, subvencionats per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. A més, cal destacar que l’accés a aquestes formacions es troba obert a qualsevol advocat/a de la Comunitat Valenciana, adscrit o no en l’actualitat al Torn d’Ofici.

El curs s’impartirà en format presencial i en línia en horari de 16 a 20h en la primera sessió del 6 de novembre i de 16.30 a 20:30h els dies 7 i 13.

La primera jornada serà inaugurada pel degà del ICA Sueca, Jesús Muñoz, acompanyat del representant de la Conselleria de Justícia i Interior i l’alcaldessa de Corbera, Mentxu Balaguer. Després de la taula inaugural, es donarà pas a la primera ponència del curs, que se centrarà en proporcionar informació crucial sobre com les víctimes poden enfrontar la realitat jurídica i accedir a l’assistència necessària en situacions de violència de gènere.

En aquest sentit, s’abordaran les pautes a seguir per a assistir a una víctima de violència, destacant la importància de les Oficines de la Víctima i les estratègies necessàries per a establir una bona relació professional amb les dones víctimes d’aquesta violència. Per a això, es comptarà amb destacats ponents com Raquel Padilla i Marc Carrió, tècnics de l’Oficina de la Víctima de Sueca.

Posteriorment, es posaran sobre la taula assumptes clau com la sol·licitud d’ordres de protecció, les mesures civils necessàries i la protecció dels menors, incloent-hi el règim de custòdia i la suspensió de visites. També s’exposaran qüestions pràctiques relacionades amb l’aplicació de l’article 94 del Codi Civil, que regula el règim de visites, comunicació i estades. Per a tractar aquest assumpte es comptarà amb el magistrat titular del Jutjat de Violència Contra la Dona 1 de Sueca, José Luis Mendoza, moderat per Beatriz *Gomar, diputada 1a del ICA Sueca.

En els següents dies del curs es tractarà la protecció de les víctimes després de les últimes reformes legals, una anàlisi de les novetats jurisprudencials en matèria de violència de gènere, la violència vicària i la instrumentalització dels menors amb grans experts com Fernando Rodríguez, president de la Comissió de Violència de Gènere del CGAE i Rosa Mª *Guiralt, Fiscal Delegada de l’Especialitat de Violència Contra la Dona a la Comunitat Valenciana.

Així mateix, el 13 de novembre, la jornada continuarà amb una mirada a la influència de les xarxes socials i els mitjans de comunicació en la violència masclista, aportada per la periodista Eva Altaver, cap de premsa del CVCA i Il·lustre Col·legi d’Advocats de València i experta en comunicació estratègica. Finalment, el curs es clausurarà amb una taula redona amb alguns dels ponents de la jornada.

Pots consultar el programa complet ací:

Programa Complet

El CVCA expedirà un diploma d’assistència als qui hagen assistit almenys al 80% de les hores impartides. Posteriorment, els vídeos seran pujats a la web del Consell, podent ser visionats per qualsevol lletrat, inscrit o no prèviament en el curs.

Per a inscriure’t de manera presencial, s’ha de manar un correu electrònic a gestio@icasueca.com. La inscripció en línia (limitada a 3000 assistents acceptats per ordre d’inscripció) estarà oberta fins a dues hores abans del començament del curs. Pots accedir a ella ací:

Inscripció En línia