El Col·legi de l’Advocacia d’Alacant demana també conéixer les vacances dels jutges i lletrats de l’Administració de Justícia a l’efecte de possibles nul·litats dels assumptes notificats aquest mes.
L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia d’Alacant (ICALI) va manifestar públicament a l’abril el seu rebuig a l’habilitació parcial d’agost que, tal com ha quedat demostrat, ha sigut inútil i no ha servit per a agilitar l’Administració de Justícia, retard que era endèmic abans que la crisi del Covid-19 es produïra.
En aquesta línia i amb l’objectiu de fer un seguiment de les ineficaces mesures proposades pel Ministeri de Justícia, el ICALI va habilitar un correu electrònic de comunicació directa amb la col·legiació que ha permés registrar aquelles notificacions i assumptes que, contràriament al recomanat pel Consell General del Poder Judicial i la Secretaria General de l’Administració de Justícia, s’han trasllat a l’advocacia alacantina, impedint el seu legítim dret a la conciliació de la vida professional i familiar.
El ICALI ha constatat com alguns jutjats de l’àmbit de la seua competència han incomplit els acords citats i han notificat assumptes innecessaris i no urgents. Per això, el Col·legi ha remés un escrit tant al CGPJ com a la Secretària General d’Administració de Justícia i el TSJCV en la qual sol·licita conéixer les vacances dels jutges i lletrats de l’Administració de Justícia a l’efecte de possibles nul·litats. De la mateixa manera, el ICALI ha comunicat que es mostrarà part en els expedients que s’incoen per a depurar les possibles responsabilitats en relació a qualsevol resolució que es dicte.
L’escrit a més posa de manifesto la constant voluntat del Col·legi de l’Advocacia d’Alacant per conciliar la seua activitat amb la de tots els operadors jurídics a fi d’aconseguir un millor funcionament de l’Administració de Justícia i apel·la al bon fer i col·laboració de tots.
Sense cita prèvia
Una altra de les reivindicacions més importants que ha manifestat el Col·legi, d’acord amb el Consell General de l’Advocacia Espanyola (CGAE), ha sigut l’eliminació de la necessitat de sol·licitud de cita prèvia perquè els professionals de l’advocacia accediren a les seus judicials. Una exigència que, a instàncies del CGAE, s’ha resolt a aprovar el Senat aquest passat 8 de setembre en incloure una esmena transaccional al projecte de llei de mesures processals i organitzatives per a fer front al Covid-19.