La Comunitat Valenciana celebra la Setmana de la Mediació

Durant esta setmana es ve celebrant la Setmana de Mediació de la Comunitat Valenciana. Un projecte impulsat per la la Conselleria de Justícia amb el principal objectiu d’acostar este procediment als professionals o institucions.

I en el marc d’esta setmana s’inclourà la celebració del Congrés sobre Mediació en la Comunitat Valenciana, que se celebrarà en la ciutat de València durant els dies 17 i 18 de maig.

Està actuació es desenrotllarà en coordinació amb el Consell del Poder Judicial, el Grup Europeu de Magistrats per la Mediació d’Espanya, la Unió Professional Valencia/Alicante, el Grup d’investigació sobre Mediació i Arbitratge de la Universitat de València i la Federació per a la Mediació de la Comunitat Valenciana (FEPAMED-CV) .

Igualment, revisant l’agenda de l’esdeveniment podríem destacar la sessió dedicada a la mediació organitzada per Unió Professional de València. Serà en el matí del dia 16 de maig en el Seminari I del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València, sítia en Plaça del forn de Sant Nicolas, 4.

Igualment i ja per al dia 18 de maig, el CMICAV organitza l’I Trobada de Centres de Mediació de la Comunitat Valenciana. Se celebrarà en l’Aula Magna del Centre Cultural la Nau (Universitat de València) , C/ La Nau, núm. 2 de València.

I és que la mediació fomenta la cultura de la pau, el diàleg, la convivència i el reconeixement de l’altre, així com la regeneració dels llaços socials, perquè els conflictes es resolguen satisfactòriament sense arribar als tribunals a través del diàleg entre les parts.

Per a acostar este procediment als professionals o institucions, s’han projectat, d’ací a la Setmana de la Mediació, diverses activitats relacionades amb esta pràctica en les províncies d’Alacant, Castelló i València.

Les dites activitats s’articularan a través de taules redones, conferències i ponències, on s’abordaran els diversos punts de vista d’esta pràctica com a alternativa a la judicialització de conflictes.

A Castelló es durà a terme una taula redona dedicada a la Mediació intra i extrajudicial: altres perspectives.

En el Centre Cultural La Nau de València se celebrarà l’esmentat Congrés de Mediació en la Comunitat Valenciana, amb l’objecte de presentar este procediment com a forma d’accés a la justícia en la Comunitat, el desenrotllament i mètodes per a la resolució de conflictes i la difusió d’experiències de l’ús de la mediació com a instrument de solució de conflictes de manera amistosa.

En la província d’Alacant es desenrotllarà en vivo una mediació simulada, partint d’un conflicte familiar, civil o comunitari, amb la intervenció de parts, mediadors i altres operadors (ficticis) que tindrà lloc el 15 de maig en la plaça d’accés als Jutjats d’Alacant, en l’esplanada del Palau de Benalúa.