La Reial Acadèmia Valenciana de Jurisprudència i Legislació rep al nou acadèmic Francisco Monterde Ferrer

L’acte d’ingrés de Francisco Monterde Ferrer com a acadèmic de número en la Reial Acadèmia Valenciana de Jurisprudència i Legislació, va tindre lloc a última hora de la vesprada de hui. El President de l’Acadèmia, Rafael Bonmatí, va començar per saludar i donar la benvinguda a les autoritats i resta d’assistents.

A açò va seguir la lectura de l’acord de sessió del Ple de la RAVJL, per part del Secretari de l’Acadèmia, en la que consta el nomenament. Segons este acord Francisco Monterde Ferrer és cridat a formar part de la RAVJL, “en atenció als mèrits que concorren en la trajectòria professional com a jurista, i professional al servici públic de l’Administració de Justícia, i en la seua condició actual de Magistrat del Tribunal Suprem d’España”

A continuació, el nou acadèmic va entrar en la sala acompanyat del seu padrí, el també acadèmic, Eladio Valcárcel Arnao, per a posteriorment, rebre la medalla d’Acadèmic de mans de Rafael Bonmatí.

Finalment, Francisco Monterde Ferrer, va pronunciar el seu discurs “Acuerdos plenaris no jurisdiccionals i jurisdiccionals de la Sala Penal del Tribunal Suprem. Seguretat jurídica i independència judicial”. L’encarregat de llegir la contestació va ser Javier Boix Reig.

A l’esdeveniment, que va tindre lloc en La Sala d’Actes de l’ICAV, van assistir el President de l’Audiència Provincial de València, Fernando de Rosa Torner; la Fiscal En Cap de la Fiscalia Provincial de València, Teresa Gisbert Jordá; el Fiscal Superior del Tribunal Superior de Justícia de la CCVV, Antonio Montabes Còrdova; la Vocal del CGPJ, Carmen Llombart Pérez i la Presidenta del Tribunal Superior de la CCVV, Pilar de l’Oliva Marrades. Per descomptat el nou acadèmic també va estar acompanyat de familiars i amics.

ACADÉMICS QUE HAN PRES POSSESSIÓ I ELS SEUS DISCURSOS