L’Advocacia de la Comunitat Valenciana s’uneix a la celebració del Dia de la Justícia Gratuïta i el Torn d’Ofici

Dilluns que ve 12 de juliol tindrà lloc, com cada any, la celebració del Dia de la Justícia Gratuïta i el Torn d’Ofici. Un dia assenyalat en el qual es pretén posar en valor la importància de la Justícia Gratuïta en un Estat social i democràtic de dret, així com reivindicar el paper de l’Advocacia del Torn d’Ofici i la Justícia Gratuïta.

Per al CVCA continua sent prioritari dignificar l’Advocacia dedicada a aquest servei publique. Per això, el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats continua lluitant perquè es reconega el paper fonamental que exerceixen els advocats i advocades del Torn d’Ofici. En aquest sentit, el CVCA s’ha unit a la campanya del Consell General de l’Advocacia Espanyola (CGAE) que enguany porta per títol “Canvia la història”.

Així mateix, en ocasió d’aquesta efemèride, dilluns que ve 12 de juliol, els diferents col·legis d’advocats de la Comunitat Valenciana han organitzat una sèrie d’actes per a commemorar el Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici.

Actes organitzats pels Col·legis d’Advocats de la Comunitat Valenciana

Alzira

El dilluns dia 12 de juliol, a les 13.00 hores, en l’entrada de l’edifici dels jutjats situats en la Plaça del Sufragi, 9, on el Col·legi d’Advocats d’Alzira té la seua seu, tindrà lloc una concentració on es mostrarà la pancarta del Dia de la Justícia Gratuïta i es llegirà un Manifest per part de la secretària del Col·legi. Per a aquest acte s’ha convocat a la premsa, lletrats i membres de la junta d’aquest Col·legi.

Elx

El Col·legi d’Advocats d’Elx celebrarà el Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici. En atenció a les actuals circumstàncies sanitàries, els actes en aquesta edició es limitaran al lliurament de diplomes de reconeixement a dos advocats del ICAE i una xarrada sobre els Aspectes Pràctics de l’Accés a la Justícia Gratuïta i el Torn d’Ofici en les actuacions policials, que tindrà lloc a les 18.00 hores del mateix dia 12 de Juliol en el Centre Jove de Crevillent. La xarrada serà a càrrec de la diputada 1a i presidenta de la Comissió de Torn d’Ofici del ICAE Mónica San Emeterio, i comptarà amb l’assistència del degà del ICAE, Vicente Pascual.

L’acte s’ha organitzat juntament amb l’Escola de Formació Policial Sergio Serna de la Policia Local de Crevillent. en col·laboració amb el seu Excel·lentíssim Ajuntament. El Col·legi d’Advocats d’Elx se sumarà igualment a la campanya publicitària en pàgines webs i Xarxes Socials que es realitzarà des del Consell General de l’Advocacia Espanyola, a fi de difondre la labor de l’Advocacia del Torn d’Ofici.

Per a la celebració d’aquesta commemoració, la Junta de Govern del ICAE va acordar per unanimitat proposar al CGAE el reconeixement de la labor dels companys d’aquest Col·legi Pedro Pablo Martínez de les Heras i Aurora Salido Vicente, pels serveis prestats al Torn d’Ofici. El CGAE ha aprovat la proposta i aquest reconeixement es farà efectiu dilluns que ve 12 de Juliol a la biblioteca del Col·legi, a les 13.00 hores, mitjançant el lliurament als companys dels corresponents diplomes.

Donades les mesures sanitàries fins i tot en vigor, i la limitació d’aforament, en el cas que voler acudir a aquest acte, s’haurà de comunicar a la Secretaria del Col·legi abans del dia 9 de Juliol, en el correu esthervalero@icae.es. Les sol·licituds d’assistència seran admeses per rigorós ordre de petició i comunicades personalment a cada interessat.

València

L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València se suma com sempre a aquesta celebració amb l’objectiu de posar en valor la labor dels i les professionals del Torn d’Ofici. Dilluns que ve, 12 de juliol se celebrarà un acte a la Ciutat de la Justícia de València per a rendir un merescut homenatge a la tasca social que duen a terme tots els lletrats i lletrades que presten aquest servei de manera ininterrompuda, en defensa dels drets de les persones més vulnerables.

L’esdeveniment consistirà en el lliurament d’un diploma als companys i companyes, que acredita que van complir 25 anys o més en el servei de Torn d’Ofici durant el passat exercici. A més, com tots els anys, l’ICAV s’uneix també a la campanya organitzada pel Consell General de l’Advocacia Espanyola (CGAE), Canvia la història, amb l’objectiu de posar en relleu la importància de la Justícia Gratuïta en un Estat social i democràtic de dret