Les VIII Jornades de Deontologia analitzen les novetats del Projecte de Reglament de Règim Disciplinari per a l’advocacia

  • Més de 150 representants de l’advocacia de 70 consells col·legis d’Espanya participen en aquesta trobada que se celebra en el ICALI.
  • En la primera sessió de les jornades s’avança a més la pròxima posada en marxa de l’expedient deontològic electrònic.

El nou projecte Reglament Disciplinari que regirà l’exercici de l’advocacia serà un dels assumptes més destacats a analitzar en les VIII Jornades Deontològiques del Consell General de l’Advocacia Espanyola (CGAE), que se celebren hui i demà en el Col·legi d’Alacant (ICALI).

“Amb aquest projecte avancem en la separació de la part d’investigació de la de la imposició de sanció, de manera que es preserve la imparcialitat de qui falla”, ha explicat la president de l’Advocacia Espanyola, Victoria Ortega Benito, en la inauguració de les jornades davant un aforament de més de 150 representants de l’advocacia de 70 consells col·legis de tota Espanya.

La presidenta de l’Advocacia Espanyola ha detallat que es manté en l’essencial l’estructura del vigent text, mentre que s’introdueixen altres novetats en llaures a la seua millora: “S’aposta pel llenguatge inclusiu, es preveu la tramitació electrònica de l’expedient, es preveuen normes sobre competència i col·laboració entre Col·legis i es regula la confidencialitat del tractat en la mediació degana, així com la suspensió del termini quan hi ha mediació”.

En la inauguració de les jornades han participat també el president de la Comissió de Deontologia del CGAE i degà del ICALI, Fernando Candela Martínez; el president de l’Audiència Provincial d’Alacant, Juan Carlos Cerón Hernández; el fiscal cap d’Alacant, Jorge Rabasa; i el vicealcalde d’Alacant, Manuel Villar.

Expedient electrònic

En la primera sessió del matí d’aquest dijous s’han detallat les funcionalitats i aplicacions que suposarà la posada en marxa de l’expedient deontològic electrònic. Mentre que, a continuació, s’ha analitzat els límits de la responsabilitat civil i les infraccions deontològiques, entre altres assumptes. En la vesprada d’aquest dijous, els ponents de la Comissió de Deontologia Professional del *CGAE plantejaran qüestions disciplinàries de controvertida aplicació.

Jornada de divendres

La sessió del divendres està destinada completament a les qüestions noves del Projecte de Règim Disciplinari. Les jornades han reunit a més de 150 representants de l’advocacia que pertanyen a les Comissions de Deontologia de fins a 70 consells i col·legis de l’advocacia de tota Espanya. Entre ells, degans de diversos col·legis de l’advocacia de la Comunitat Valenciana, com Alcoi, Alzira o Castelló.