Juan José Tortajada, ex degà del Col·legi d’Advocats d’Alcoi i ex president del Consell Valencià de Col·legis de l’Advocacia, ha sigut condecorat amb la màxima distinció del Consell General de l’Advocacia Espanyola, la Creu al Mèrit en el Servei de l’Advocacia. Aquesta distinció és un reconeixement a una vida de dedicació i servei en llaures a un món millor i més just.

Tortajada ha rebut la Creu de mans de la presidenta del CGAE, Victoria Ortega, davant una abarrotada sala Ramón *Castañer del Cercle Industrial.

L’acte ha comptat amb la presència dels màxims representants de l’Advocacia espanyola, com ara la presidenta del CGAE, Victoria Ortega; l’actual president del Consell Valencià de Col·legis de l’Advocacia, Vicente Pascual; alguns dels degans dels col·legis de l’Advocacia de València, com Alcoi i València i, en representació de l’Ajuntament, la segona tinenta d’alcalde i regidora, Lorena Zamorano.

                                                                   

Ortega ha afirmat del condecorat que és “un referent tant en l’exercici de l’advocacia com en l’exercici de l’Advocacia institucional”. Per part seua, Vicente Pascual, ha realitzat un repàs per alguns dels assoliments en la trajectòria de Tortajada com a advocat, destacant especialment que mentre que va presidir l’esmentat òrgan autonòmic, “els ingressos dels companys adscrits al torn d’ofici es van incrementar un 37,5%”.

Per part seua, durant la seua intervenció, Juan José Tortajada s’ha mostrat molt emocionat i agraït per la distinció i pel suport rebut en la imposició. Sobre l’advocacia ha assegurat que es tracta d’un recorregut “amb moltes gratituds i moltes ingratituds”, però que en eixa professió s’adquireix “el compromís de lluitar per la justícia”. També ha al·ludit al treball conjunt que hi ha darrere de tots els assoliments aconseguits durant la seua trajectòria professional i ha agraït a nombroses persones que han estat al seu costat durant tots aquests anys, especialment a la seua família.