Jutges i advocacia debaten com millorar els procediments en matèria de Dret de Família i violència sobre la dona

  • El Col·legi de l’Advocacia d’Alacant (ICALI) organitza una jornada que reunix tots els magistrats i magistrades dels jutjats de Família i Violència sobre la Dona d’Alacant.

Les magistrades i magistrats dels tres jutjats de Família i dos jutjats de Violència de la Dona del Partit Judicial d’Alacant es van donar cita este passat divendres en les instal·lacions del Col·legi de l’Advocacia d’Alacant (ICALI) en una jornada de debat i treball entorn del Dret de Família.

Esta trobada ha servit com a fòrum de debat i reflexió amb la intenció de desenvolupar propostes per a l’agilització dels procediments que afecten les esmentades matèries. Al llarg de tota la jornada s’han debatut temes com: la competència dels jutjats de Família i Violència sobre la Dona; les mesures de suport a les persones amb discapacitat; la situació de l’Equip Psicosocial en Jutjats de Família; l’ús del domicili familiar; la guarda i custòdia en casos de violència de gènere i les mesures d’agilització en procediments judicials de Família.

La jornada ha sigut inaugurada pel vicedegà de l’ICALI, Ignacio Gally, el vicedegà de l’Il·lustre Col·legi de Procuradors, Juan Carlos Olcina, i la presidenta de la Secció de Dret de Família de l’ICALI, Julia Falcó.

Quasi 180 professionals de l’advocacia i la procura han participat en esta jornada que s’ha impartit de forma telemàtica i presencial en sessió de matí i vesprada. Els magistrats i magistrades que han participat són: Teresa Imbroda (Jutjat de Violència sobre la Dona Nº2) , Francisco Javier Izquierdo (Jutjat de Primera Instància Nº13 de Família) ; Sandra Pentinat (Jutjat de Primera Instància Nº10 de Família) ; María José Juan (Jutjat de Primera Instància Nº8 de Família) i Carmen Méndez (Jutjat de Violència sobre la Dona Nº1)